победи с 1:0 като гост в първи мач от плейофния

...
победи с 1:0 като гост в първи мач от плейофния
Коментари Харесай

Партизан надхитри Спарта в Прага

победи с 1:0 като посетител в първи мач от плейофния кръг за класиране на осминафиналите в Лигата на конференциите. за " гробарите " вкара в 78-ата минута. Бившият футболист на получи прекрасен пас от Саша Зделар и обезпечи скъпа преднина на сръбския гранд преди ответния дуел след седмица.

беше запаса за домакините, откакто стартира от първата минута против за на и против в шампионата, само че по този начин и не се появи в игра. В предни позиции старши треньорът Павел Върба гласоподава доверие на, и.

излезе с един чист нападател в лицето на, а по крилата действаха и. Сръбският гранд трябваше да се изправи и против традицията, тъй като беше изгубил всяко от предходните си три гостувания на чешки клубове в евротурнирите.

Срещата на " Дженерали Арена " се игра пред едвам 1000 фенове поради рестриктивните мерки, наложени от здравните управляващи, а по трибуните нямаше гостуващи почитатели. Сред формалните гостите обаче бяха президентът на УЕФА Александър Чеферин, Луиш Фиго и Звонимир Бобан.

Първият късмет за гол се откри пред Лазар Маркович, само че Доминик Холец мазета в корнер удара на някогашния футболист на Ливърпул. Спарта отговори с рисков пробив и центриране на Пешек, само че защитник на Партизан съумя да почисти. Домакините ставаха все по-напористи и Карабец можеше да открие резултата, само че стреля в навън.

Постепенно темпото на игра поспадна и никой от противниците не съумяваше да направи нещо забавно в нападателен проект. Маркович беше най-активен в състава на Партизан, само че получи жълт картон. Спарта се затрудняваше да преодолее стабилната отбрана на " черно-белите " и като че ли пазеше сили за втората част.

С началото на второто полувреме за влезе Марко Йевтович на мястото на израелския деец. владееше топката, само че нямаше хрумвания в офанзива. Върба потърси повече заостреност в предни позиции с включването на и. Играта на чехите обаче не се получаваше.

търпеливо чакаше шанса си и той пристигна в 78-ата минута. Саша Зделар изведе доста майсторски, а нидерландецът елегантно трансферира излезлия да го пресрещне. Домакините рискуваха и оставиха много свободни пространства за контрите на " гробарите ". В 84-ата минута Милош Йоич излезе на отлична позиция, само че пропусна.

можеше да стигне до равенството в добавеното време. Тогава двама играчи на чешкия отбор се оказаха сами на далечната греда, само че никой от тях не съумя да прати топката във вратата, защитавана от.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР