Победата отново се изплъзна на 4-кратния олимпийски шампион Мартен Фуркад.

...
Победата отново се изплъзна на 4-кратния олимпийски шампион Мартен Фуркад.
Коментари Харесай

Победата отново се изплъзна на Фуркад

Победата още веднъж се изплъзна на 4-кратния олимпийски първенец Мартен Фуркад. Французинът надалеч бе от най-хубавата си форма в последните две надпревари, а в спринта на 10 км в Хохфилцен (Австрия) подсети за себе си. Биатлонистът бе съвършен на рубежа, само че в ски бягането не съумя да изпревари Йоханес Бьо и приключи втори, с пасив от 8,6 сек.
Норвежецът ликува с трета победа за сезона, макар че завъртя една наказателна обиколка.
Най-предно класиране от българите записа Красимир Анев – 22-ри. Димитър Герджиков е 37-и, а Владимир Илиев е Владимир Илиев е 47-ми.
Същевременно Световната антидопингова организация (ВАДА) разгласи, че следствието с националния тим на Русия е обвързвано с дело за корупция в Международната федерация по биатлон, стартирано през април.

На 12 декември вечерта полицията посети лагера на сборная в Хохфилцен (Австрия) преди стартовете за Световната купа. Според Александър Логинов, един от водещите съветски състезатели, органите на реда ги подозират в измами с преливане на кръв. Олимпийският първенец от Сочи 2014 Антон Шипулин също бе измежду тестваните, макар че се приготвя настрана от отбора в Обертилах. Самият Шипулин назова обвиняванията „ неистина “, случая „ лов на вещици “ в международния биатлон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР