Победата на Тиафо над поставения под №3 Надал го класира

...
Победата на Тиафо над поставения под №3 Надал го класира
Коментари Харесай

Надал приключи в Ню Йорк след изтощителен четирисетов трилър срещу Тиафо

Победата на Тиафо над поставения под №3 Надал го класира на втори четвъртфинал в кариерата му на шампионат от Големия шлем, откакто преди този момент доближи до последната осмица на Откритото състезание на Австралия през 2019 година (отпадайки от Надал).

Надал изигра най-силния си дуел от началото на конкуренцията, само че и това не бе задоволително против отличния в този ден Тиафо. Носителят на 22 трофеи от Големия шлем приключи с 33 уинъра и 26 непредизвикани против внушителните 48 уинъра и 28 непредизвикани от противника си.

Това бе и първи случай за 2022-ра година, в който Надал губи мач от шампионат в Големия шлем. В предходните три шампионата той завоюва две трофеи (Австралия и Париж), а в Лондон се отхвърли с контузия преди полуфинала, само че не бе надвит на корта.

Въпреки провалянето испанецът може да стане №1 в ранглистата от понеделник, в случай че нито един от Карлос Алкарас и Каспер Рууд не играе край.

Наградата за Тиафо е мач на четвъртфинала с Андрей Рубльов, който се наложи с 6:4, 6:4, 6:4 над британеца Нори.

По същото време Яник Синер, двукратният първенец в София, който още веднъж ще гледаме у нас в края на месеца, завоюва петсетов трилър с Иля Ивашка - 6:1, 5:7, 6:2, 4:6, 6:3. Италианецът ще срещне Марин Чилич или Карлос Алкарас на четвъртфинал. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР