Победа на евровота ще ни даде предимство на местните избори,

...
Победа на евровота ще ни даде предимство на местните избори,
Коментари Харесай

Цветанов: Победа на евровота ще ни даде предимство на местните избори

Победа на евровота ще ни даде преимущество на локалните избори, тъй като това ще резервира стабилността в страната и ще подсигурява осъществяването на заложените цели в управническата стратегия. Добрите и работещите кметове в страната имат потребност тъкмо от това – непоклатимост.

Това съобщи през днешния ден пред близо 350 души по време на среща с жители в Дългопол зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той поздрави кмета на общината Георги Георгиев за дейната работа по европейските стратегии.

С евросредства и със съдействието на страната единствено тази година по инфраструктурата на Дългопол ще бъдат вложени 5 милиона лв.. Те съставляват почти половината от целия годишен бюджет на Общината в размер на 12 млн. лв.. Цветанов означи, че в случай че се разчита единствено на опциите на локалната хазна - финансовите разноски не биха могли да надвишават 500 000 лв.. Пред всички присъстващи за следващ път подчертах позитивния резултат от положителното партньорство сред локалната и централната власт и ролята на европейската взаимност. Той изясни, че заплатите в бюджетната сфера са се нараснали с 10% през тази година и упованията са следващата година да има още едно такова нарастване. Изтъкнах, че главен приоритет на кабинета е образованието и всички старания са съсредоточени върху нуждата да се привлекат младежи към специалността и да се върне престижът на българския преподавател.

На собствен ред регионалният координатор на ГЕРБ Иван Портних напомни, че при започване на мандата общината бе затънала в задължения, само че към днешна дата всички отговорности са изчистени и тя е в положително финансово положение. Кметът на община Дългопол Георги Георгиев благодари за поддръжката на държавното управление на Бойко Борисов, като регистрира, че със средствата, отпуснати с разпореждане на Министерски съвет, се ремонтират общо 7125 м улична мрежа в Дългопол и селата Аспарухово, Цонево, Медовец, Лопушна, Поляците и Партизани.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР