По взискателните маршрути новото MINI Countryman с интелигентно задвижване на

...
По взискателните маршрути новото MINI Countryman с интелигентно задвижване на
Коментари Харесай

С MINI Countryman от следващото поколение през шотландските планини

По взискателните направления новото MINI Countryman с интелигентно задвижване на четирите колела ALL4 потвърждава освен своята спортна динамичност на шофиране, само че и какъв брой бързо може да се избяга от всекидневието за едно малко приключенско пътешестване.

Тъмнозелени поляни, блестящо слънце и пороен дъжд се редуват през минута, към това се прибавят сензационни гледки към необятния пейзаж: шотландските планини са място на естествени чудеса и постоянно са очаровали посетителите. Между високите към 1000 метра планини (Munros) с присъщата им пирамидална форма реки и езера се врязват надълбоко в античните скали на този потънал в историята район. Шотландците назовават ​​своите кристално чисти езера лох, а Лох Ломонд, най-голямото езеро в Обединеното кралство, се намира в едноименния народен парк. Идеалната дестинация за взискателни проби с готовото за завършения трето потомство на MINI Countryman.

От живописната височина на замъка до дивия планински свят

Пътуването започва в дребното населено място Стърлинг. От височината на замъка Стърлинг, един от най-големите и значими крепости в Шотландия, гледката се простира надалеч в планините на националния парк Лох Ломонд. Замъкът Стърлинг се загатва за първи път в документи през 12 век. Той процъфтява при ранното кралско семейство на Стюарт през Ренесанса.

От Стърлинг продължавате на север по A84 и A85 през гъста гора и тъмносини езера до дребното селце Мид Ликс. Разклонението от A827 предлага опция да се отклоните към североизточната планинска верига около крайбрежията на Лох Тей. Тук MINI Countryman за първи път може да показва своята удобна и спортна динамичност на ръководството по криволичещия маршрут през планините.

Под Бен Лаверс - с 1214 метра един от най-високите в района - впечатляващият язовир със същото име с дължина от 344 метра загражда водите на близките планински реки. MINI Countryman със своето наличие на SAV се вписва идеално в девствения пейзаж на Шотландия. В просторния багажник с лекост се побира нужната екипировка за дълги преходи.

По следите на Джеймс Бонд

Спускането и изкачването по шотландските планини непрекъснато подтиква желанието за нови открития. По пътя на североизток А82 води към Гленко Маунтин Рейндж. Виещият се път неведнъж минава около голям брой реки, които се вливат в грандиозния езерен пейзаж на Lochan na h-Achlaise зад историческия Bridge of Orchy.

Точно след моста над Глен Итив, тясна пътека води на юг около буйната река с многочислени водопади, все по-дълбоко и по-дълбоко в долината. Река Итив е известна като един от най-предизвикателните направления за каяк в Шотландия. Затова не е чудно, че Даниел Крейг, като скришен сътрудник 007, също избира маршрута по брега за грандиозно премеждие във кино лентата " Джеймс Бонд: Скайфол ", с цел да изпревари преследвачите си. На връщане на юг офроуд гумите на MINI Countryman ALL4 безспорно са по-добри на неравни терени спрямо тези на английския състезателен автомобил на най-известния сътрудник в света.

Естествена хубост и атлантически деликатеси

Обратно по A82 към Арочар, водопадите на Фалох оферират специфична панорама. Оттук маршрутът продължава на юг, като Лох Ломонд е постоянно отляво, до момента в който A83 се разклони на запад към Лох Файн. Това е най-северният завършек на фиорда Клайд, който се врязва надълбоко в този сектор от брега от Атлантическия океан. Приливите могат да се усетят чак до пристанището на Глазгоу, а обвързваните с океана течения вършат водите на Лох Файн изключително свежи и богати на хранителни субстанции. Идеални условия за развъждане на стриди и най-хубавите сектори за улов за голям брой типове риби. Резултатът е най-вкусен в Loch Fyne Oysterbar, където несъмнено би трябвало да се спре в края на тази приключенска откривателска обиколка – естествено с безкрайна панорама към морето и планините.

*Източник: www.mini.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР