По време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН

...
По време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Русия повдига въпроса за плановете на Киев за „мръсна бомба“ на закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН - Топ новини

По време на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в четвъртък, извършено при закрити порти, Русия повдигна въпроса за подготовката на Киев да сътвори „ мръсна бомба “, сподели съветският делегат в Организация на обединените нации.

„ На втората среща, която беше частна, ние обсъдихме това, което беше повдигнато по-рано. Това не е загадка “, сподели съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя пред кореспонденти в четвъртък.

Според съветския делегат генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси е уведомил членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката в АЕЦ Запорожие. Освен това съветската страна повдигна въпроса за „ обвиняванията, че режимът в Киев може да приготвя мръсна бомба [да бъде използвана] в Украйна “.

Посланикът сподели още, че съветската делегация е предизвестила Гроси, че Киев има благоприятни условия за създаване на мръсна бомба освен в двете уреди, които скоро ще бъдат инспектирани от специалисти на МААЕ.

Той добави, че западните делегации промотират „ нормалния си роман “, че „ това е интервенция под подправен байрак на Русия “.

„ Казахме, че ще се радваме да сбъркаме, само че не можем просто да пренебрегнем тези обвинявания, които са доста съществени и могат да доведат до доста, доста злополучни последствия “, сподели Небензя.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР