По време на заседанието на парламента БСП и ДПС опитаха

...
По време на заседанието на парламента БСП и ДПС опитаха
Коментари Харесай

МОД за земеделци и тютюнопроизводители става 350 лв.

По време на съвещанието на Народното събрание Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи пробваха да трансформират размера на минималния застрахователен приход за тютюнопроизводителите и записаните аграрни производители - да бъде 330 лв., а не 480 лв., както предложиха ръководещите.

Българска социалистическа партия възропта, че Движение за права и свободи се грижи единствено за тютюнопроизводителите и има кръгове от Движението, които са се обогатили от дотации да се спре производството на тютюн и за тях минималният застрахователен приход би трябвало да е 510 лв., само че този минискандал не докара до нищо и предложенията не бяха признати.

Беше обаче признато предложение на депутата от Българска социалистическа партия Светла Бъчварова-Пиралкова, подкрепено и на равнище " комисия " - минималният застрахователен приход за регистрирани аграрни производители и тютюнопроизводители да стане 350 лв.. Българска социалистическа партия искаше и оптималният застрахователен приход да стане 3000 лв., а не да е 2600 лв. - и това не беше признато, като депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков изясни, че ръководещите не желали да се регистрират за приходите си пред страната и да заплащат осигуровки.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР