По време на втория кръг от преговорите в Беларус в

...
По време на втория кръг от преговорите в Беларус в
Коментари Харесай

Русия и Украйна се споразумяха за граждански хуманитарни коридори с временно прекратяване на огъня

По време на втория кръг от договарянията в Беларус в четвъртък Москва и Киев се споразумяха за механизми за основаване на направления за евакуация на цивилни жители от зоните на бойните дейности в Украйна.

"Страните реализираха съгласие по отношение на взаимното основаване на филантропични коридори с краткотрайно преустановяване на огъня. Русия и Украйна скоро ще основат канали за връзка и съдействие за образуване на тези коридори ", съобщи съветникът на украинския президент Михаил Подоляк.

Ръководителят на съветската делегация Владимир Медински удостовери развиването на събитията, като съобщи, че двете страни са решили "главния въпрос " за спасяването на живота на цивилните жители. Преговарящите откриха общи позиции и по други нерешени въпроси, а точно военните и филантропичните въпроси, както и по бъдещото политическо помиряване, добави той.

Украинската страна обаче съобщи, че не е постигнала резултатите, които е очаквала от договарянията. Следващият кръг от диалози се чака да се организира в близко бъдеще, добавя тя, без да прецизира времето и мястото.

© Sputnik / BelTA
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР