По време на всякакви емоции: отрицателни или положителни, ние отделяме

...
По време на всякакви емоции: отрицателни или положителни, ние отделяме
Коментари Харесай

Стенокардия или невралгия - как да ги различим

По време на всевъзможни страсти: негативни или позитивни, ние отделяме хормон на напрежението - адреналин. Той предизвиква вазоспазъм, повишение на кръвното налягане и увеличение на сърдечната периодичност. Това може да предизвика болежка в сърцето, невралгия, при пациенти със стенокардия (ангина пекторис), изяснява кардиоложката Ана Кореневич, създател на книгата “Как да живеем след инфаркта ” и на доста изявления в Ютюб и Яндекс Дзен за пълностоен живот с болно сърце.

Общият механизъм е следният: отделянето на хормони на напрежението отключва неприятни последствия, в това число болки в сърцето, главоболие, нарушавания на сърдечния темп. Така с възрастта развиваме хипертония и други проблеми на сърдечно-съдовата система.

Защо хората не могат да създадат разлика сред сърдечна болежка и невралгия?

Всъщност намирането на тази разлика е задача на лекаря, защото това не е просто диференциално диагностично търсене. Всяка болежка в гърдите постоянно тревожи даже лекарите.

Но има много явен знак за разликата сред болката в сърцето и невралгията - това е връзката с физическата интензивност.
Стенокардията (болката в сърцето) се появява извънредно в разгара на физическата интензивност на човек и стопира по време на отмора.

Невралгията постоянно тревожи хората неподвижен в легнало или седнало състояние. Това е много ясна отличителна линия, само че все пак, в случай че сте загрижени за сърдечното си здраве, не би трябвало да се занимавате със самодиагностика и самолечение, а да посетите кардиолог.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР