По време на визитата си във финландската столица Хелзинки българският

...
По време на визитата си във финландската столица Хелзинки българският
Коментари Харесай

България проучва опита на Финландия в използването на руски атомни реактори


По време на визитата си във финландската столица Хелзинки българският министър-председател Бойко Борисов разиска редица енергийни въпроси с неговия сътрудник Юха Сипиля. Двамата министър председатели разискаха разширението на съдействието сред двете страни в областта на енергетиката, съобщи Българска телеграфна агенция. Българският министър председател акцентира, че диалозите ще станат по-интензивни в идващите дни за финландския модел с потреблението на съветски реактори в нуклеарната енергетика.

Българският министър председател добави, че България и Финландия са модел за запазване на външните граници на Европейския съюз (ЕС). Финландският министър-председател поздрави Борисов за триумфа на първото българско председателство на блока. Сипиля дефинира като отличен избор целите на страната ни, до момента в който оглавяваше Съвета на Европейски Съюз. „ Това е триумф на председателството. Поздравих моя безценен сътрудник, премиера Борисов, за воденето на Съвета на Европейски Съюз “, добави още финландският министър председател.

Борисов и Сипиля се договориха за продан на възпитаници и преподаватели сред двете страни. По време на срещата беше бележит и фактът, че в България е регистрирано двойно нарастване на броя на финландските туристи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР