По време на визитата на министъра на отбраната на Китай

...
По време на визитата на министъра на отбраната на Китай
Коментари Харесай

Китай и Русия постигнаха редица консенсуси във военните дела

По време на визитата на министъра на защитата на Китай Ли Шанфу в Русия двете страни реализираха редица единодушия в областта на военните каузи, както и за реализирането на постигнатите сред двамата държавни глави консенсуси. Отбранителните министри на двете страни организираха прям, изчерпателен и потребен диалог, изготвиха проекти за обмена и съдействието сред двете армии в бъдеще и се съгласиха да засилят стратегическата връзка и да укрепят взаимното доверие, съобщи представителят на Министерството на защитата на Китай Тан Къфей на конференция.

Двете страни размениха отзиви по отношение на интернационалната и районната сигурност и потвърдиха, че ще се поддържат взаимно по въпроси, свързани с главните им ползи, ще  се опълчват дружно на външните намеси. Те също взеха решение да упражняват самодейността за световна сигурност и да пазят международния мир, съобщи още представителят.

Ли Шанфу срещна съветската страна с резултатите от 20-ия  конгрес на ККП, сесиите на ОСНП и Наказателен кодекс на КНПКС, както и с самодейностите си за общественост на споделена орис и световна сигурност, и изрази готовността на Китай да продължи да се стреми задно с съветската страна към същинския мултилатерализъм, да се бори с унилатерализма и хегемонизма и да пази интернационалната правдивост, добави още Тан Къфей.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР