По време на вчерашното събитие, на което бяха анонсирани няколко

...
По време на вчерашното събитие, на което бяха анонсирани няколко
Коментари Харесай

100 милиона бройки за 150 дни: Huawei постави нов рекорд по продажби на смартфони

По време на вчерашното събитие, на което бяха обявени няколко нови смарт телефона, Huawei разгласи своите постижения в областта на продажбите на смарт телефони.

Малко преди анонса на новите смарт телефони Huawei Nova 5, пред публиката излезе президентът на мобилното направление на Huawei Хе Ганг (He Gang), който тържествено разгласи превъзмогването на значимата психическа преграда от 100 милиона продадени смарт телефона на Huawei и Honor за петте месеца на тази година или за 150 дни . Huawei настрана заяви, че от началото на годината темповете на продажби са доста положителни – по към 8 (7,7) мобилни телефона в секунда.

За съпоставяне, предходната година за постигането на същия резултат от 100 милиона продадени смарт телефон бяха нужни 49 дни повече. През 2016, 2017 и 208 година стоте милиона продажби бяха направени надлежно на 14 октомври, 12 септември и 18 юли. Очевидно е, че продажбите на Huawei можеха да бъдат по-високи, в случай че не бяха глобите от страна на държавното управление на Съединени американски щати.

Миналата година китайският софтуерен колос съумя да продаде на световния пазар рекордните 206 милиона смарт телефона, като към половината от тях бяха интернационалните доставки. Huawei възнамеряваше да продаде 250 милиона смарт телефона тази година, а през идната продажбите да доближат 300 милиона. Но предходната седмица създателят на Huawei Рен Женгфей заяви, че спадът на продажбите на задграничните пазари е достигнал 40%. Тоест, високите продажби са осъществени най-вече на вътрешния пазар. Прогнозите са, че до края на годината Huawei ще продаде 200 милиона смарт телефона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР