По време на среща с инвеститори Тим Кук каза, че

...
По време на среща с инвеститори Тим Кук каза, че
Коментари Харесай

Тим Кук иска парите да изчезнат по-бързо

По време на среща с вложители Тим Кук сподели, че желае да доживее до деня, когато парите ще изчезнат.
Ръководителят на Apple показа, че мобилните платежни системи от рода на Apple Pay, се развиват доста по-бавно от неговите упования. Но все пак, той смята, че гибелта на обичайните пари не е доста надалеч.

Тим Кук добави, че технологията Apple Pay и приложението Wallet дават опция на притежателите на iPhone да не се обременяват с носенето на билети, кредитни и дебитни банкови карти, купони, ваучъри и другите сходни неща, които хората поставят в портфейлите си. Новият метод на разплащане благодарение на смарт телефона стана доста известен в Съединени американски щати, Китай и Русия, само че разпространяването в целия свят става постепенно.

“Ако преди няколко години ме бяха запитали, какъв брой бързо ще се развият мобилните разплащания, бих споделил, че това ще стане доста по-бързо, в сравнение с става сега” – означи Тим Кук.

На разпространяването на мобилните разплащания пречат най-вече два съществени фактора. Първият е, че не всички търговски мрежи одобряват Apple Pay. Вторият фактор е, че всички iPhone консуматори би трябвало да бъдат научени по какъв начин да правят покупки благодарение на Apple Pay. Понякога това напълно не е толкоз елементарно, изключително в страни като Китай, в които се употребяват лични обичайни способи за разплащане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР