По време на Седмицата на модата в Милано Gucci показа

...
По време на Седмицата на модата в Милано Gucci показа
Коментари Харесай

За какво протестира моделът Айеша Тан-Джоунс по време на ревю на Gucci

По време на Седмицата на модата в Милано Gucci сподели сбирката си, въодушевена от усмирителни ризи и униформи , с което събра погледите върху подиума за сбирката пролет/лято 2020. И въпреки това евентуално да не беше директното желание на марката, цялостната идея закупи напълно различен смисъл, когато моделът Айеша Тан-Джоунс направи изказване против облеклата, до момента в който вървеше по подиума.

View this post on Instagram
A post shared by YaYa Bones (@ayeshatanjones) on Sep 22, 2019 at 8:23am PDT

Преди да излезе, Тан-Джоунс написа отвътре на дланите си „ Психичното здраве не е мода “ , а когато пристигна нейният ред ги подвигна високо, с цел да могат феновете на шоуто и фотографите да видят изказването ѝ и да станат свитедели на безмълвния ѝ митинг.

След шоуто Айеша направи цялостно изказване в инстаграм по отношение на момента и сподели, че стигмата, обвързвана с психологичното здраве и заболявания, би трябвало да завърши:

„ Вярвам, както и доста други модели, че стигмата към психологичното здраве би трябвало да завърши. Като художник и модел, който изживя своите лични битки с психологичното здраве, както и членовете на фамилията и околните, които са наранени от меланхолия, тревога, биполярно разтройство и шизофрения, за огромна фешън къща като Gucci е нездравословно и безчувствено да употребява този облик като идея за краткотраен фешън миг. “

View this post on Instagram
A post shared by YaYa Bones (@ayeshatanjones) on Sep 23, 2019 at 3:17am PDT

В друга своя обява Тан-Джоунс афишира, че има намерение да подари целия си хонорар на благотворителни организации, които се занимават с проблемите на психологичното здраве , а другите модели също възнамеряват да дарят част от заплащането си. Айеша добавя, че без поддръжката на други модели, взели участие на ревюто, е нямало да има смелостта да излезе и да стачкува безгласно.

След шоуто в неделя креативният шеф на Gucci Алесандро Микеле направи изказване за митинга на моделите и сподели, че въодушевеният от усмирителни ризи външен тип е просто извънредно рискова версия на униформа.

„ За мен шоуто беше пътуването от послушание към независимост и креативност “, съобщи Алесандро пред The New York Times. „ Униформите, утилитарните облекла, сходни гащеризони бяха включени в стилното ревю като най-екстремната форма на ограничаването, наложено от обществото, и тези, които го управляват. Тези облекла бяха изказване за стилното ревю и част от пърформънс. “

Предвид естеството на шоуто, Алесандро добави, че Айеша е свободна да стачкува спокойно, а въпросните облекла няма да се продават онлайн.

Вижте още фотоси от спорната сбирка в галерията >>>

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР