По време на редовното заседание на Министерския съвет премиерът Бойко

...
По време на редовното заседание на Министерския съвет премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов за Лотарията: За какво одържавяване става въпрос?


По време на постоянното съвещание на Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов разяснява акцията на прокуратурата в Държавната комисия по хазарта и готвените промени в закона.

"За какво одържавяване става въпрос? Ако е правилно това, значи не са платени стотици милиони лв. такси от разнообразни сдружения. Дали е отговорна комисията и дали хора от там ще бъдат наказани, ще забележим. В момента всички работят на цялостни обороти. Никой на никого не взима компанията. Тази активност е лицензионна. Ако някой не си е платил таксите, ще му се вземе лицезът. Бизнес, през който са минали 3 милиарда лева, не би трябвало да заплаща налози и такси ли или пък да не бъде проверяван? ", съобщи министър-председателят.

Той съобщи, че от няколко дни, до момента в който е бил на срещата в Давос, в общественото пространство се ширели "дълбоки лъжи " по отношение на това, че някой има концепция да национализира частен
хазартен бизнес. Борисов сподели, че на бюрото му имало отчет на Агенцията за държавна и финансова ревизия (АДФИ), в който се споделя, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този документ обаче на никое място не попадало името на футболния клуб "Левски ". Премиерът бе безапелационен, че не рабира каква е връзката сред отчета и бъдещето на тима. За да успокои почитателите, Борисов даде обещание да се срещне с тях в петък. В диалога премниерът щял ясно да съобщи, че "не става дума за укриване на отчет ".

"Изрично би трябвало да бъде вписано (ако Народното събрание вземе такова решение), че не може да се дава на концесия, аутсорсва, преотадва, а може и би трябвало да бъде в забранителния лист за приватиация, с цел да е несъмнено, че с изключение на страната, никой различен няма да се занимава с тази активност. Защото това е второто подстрекателство, което се пробват да създадат - че други играчи би трябвало да се вкарат в този бизнес ", разяснява още Борисов.

"Ако този отчет е правилен, доста хора ще имат проблем. Ако не е правилен, има от какво да се безпокоят. А „ Левски” го е имало преди мен и преди Божков и постоянно ще го има ", безапелационен бе министър-председателят.

Междувременно стана ясно, че Министерството на финансите предлага да се сътвори национална комисия по
хазарта.

А измененията в Закона за
хазарта влизат изключително за разглеждане в парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Вносител на предложенията за промени е Валери Симеонов. Идеята за възбрана да има частни лотарии получи поддръжката и на ГЕРБ. Не е ясно обаче дали зад Симеонов ще застанат и представителите на Вътрешна македонска революционна организация в бюджетната комисия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР