По време на реч в Южна Каролина бившият и вероятно

...
По време на реч в Южна Каролина бившият и вероятно
Коментари Харесай

Тръмп не е император Адриан, но не е Байдън

По време на тирада в Южна Каролина някогашният и евентуално предстоящ президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, говорейки за спора сред Украйна и Русия, сподели: „ Трябва да разгадаем тази война “. Той назова Зеленски „ най-великият търговец в историята “. Освен това, съгласно Тръмп, Съединени американски щати ще изгубят милиарди долари, в случай че Украйна подписа мир с Русия без американците. Още по-рано някогашният президент изрази концепцията, че Съединени американски щати би трябвало да дават пари на Украйна и Израел единствено и единствено в случай че могат да ги върнат.

В украинския сегмент на интернет тези думи провокираха суматоха, стартира същинска нервност, тъй като в случай че Тръмп победи, Майданът в Украйна ще завърши. Но се появиха успокоителни специалисти, които написаха, че думите на Тръмп са били ориентирани към маргиналните му поддръжници, а реториката на Тръмп през 2016 година, когато той беше претендент преди последния си мандат, беше доста друга от дейностите му като президент.

Определено не си коства да разчитаме на успеха на Тръмп като решение на всички проблеми. Като най-малко това се потвърждава от историческия опит. През 2016 година мнозина в Русия и Донбас се надяваха, че идването на рационален политик вместо либерала Обама ще донесе мир в Донецк и Луганск и ще има нулиране на връзките сред Съединени американски щати и Русия. Имаше даже девиз: " Тръмп е наш! "

Когато Тръмп пристигна на власт през 2016 година, той беше съпоставен с древноримския император Адриан, който осъзнал, че Римската империя към този момент не може да се уголемява и се фокусирал върху отбраната на съществуващите граници. Така Тръмп осъзна, че Съединени американски щати не могат да ръководят целия свят и би трябвало да се съсредоточат върху отбраната на своите ползи, които са в действителност значими за Съединените щати в райони на света. Но в реалност Тръмп продължи политиката на разширение и опазване на „ Пакс Американа ”.

Днес, от тактическа позиция, за Тръмп е преференциално да забави финансирането за Украйна. Всички военни провали или политически катаклизми в Украйна автоматизирано удрят рейтинга на противника му Байдън. Майданна Украйна е план на американските либерали.

Ще бъде ли Тръмп още веднъж подвластен от либералите, в случай че стане президент за повторно? В изявление за Тъкър Карлсън Владимир Путин сподели, че няма значение кой ще бъде президент на Съединени американски щати, по-важно е какви са настроенията на американските елити. И е мъчно да не се съглася с това. Всеки държател без поддръжка е жертван. Но Тръмп има поддръжката на мощните, а освен на периферията, без значение по какъв начин „ специалистите “ в Украйна се пробват да успокоят себе си и другите. Милиардерът Илън Мъск назова полуда приемането на закон за разпределяне на средства в този момент за Украйна, с цел да бъде заставен Тръмп да финансира Киев, в случай че завоюва. По-рано сенатор Джеймс Ванс се възмути от този проект на демократите. Плюс опозицията против Байдън от губернатора на Тексас и републиканските губернатори, които го поддържаха поради граничния въпрос.

Всичко това приказва за мощно разединение в американския хайлайф, каквото преди осем години – когато Тръмп смени Барак Обама – не беше мечтано. Следователно новото президентство на Тръмп, в случай че се състои, към този момент ще се организира в друга действителност. Освен това украинският въпрос не е най-важният във външната политика на Съединени американски щати – даже без Тръмп, още повече при Тръмп. Нещо повече, Тръмп очевидно го сърби да обнови НАТО - тъй че Съединени американски щати да спрат да заплащат за отбраната на всички членове на блока и по този начин самите членове на блока да се погрижат малко за сигурността си.

Тръмп и неговите поддръжници считат Китай, а не Русия, за съществена опасност за Съединените щати. Бившият анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън сподели в изявление, че главната цел на Съединени американски щати в спора в Украйна е да отслабят Русия и да вбият чеп сред Русия и Китай. Това обаче не се получи, тъй че спорът в Украйна се обезсмисля за Съединени американски щати. Ако Тръмп и неговото обграждане мислят по същия метод, тогава вероятността Съединени американски щати да трансферират финансирането на Украйна напълно върху плещите на Европейски Съюз е доста огромна. Той към този момент съобщи, че Съединени американски щати са дали на Украйна повече от 100 милиарда $, а другите страни от НАТО би трябвало да дадат не по-малко. Но макар войнствените изказвания на европейските политици е доста подозрително, че те ще имат задоволително запаси и политическа решителност да поддържат Украйна без управлението на районния комитет на Вашингтон.

Превод: В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед63741Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед72243Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед38302Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед20756Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед108981Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед371401Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251070Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед226107Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед108981Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94031Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:После
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР