По време на реч в канадския парламент украинският президент Владимир

...
По време на реч в канадския парламент украинският президент Владимир
Коментари Харесай

АП: Зеленски приветства бивш нацист в канадския парламент

По време на тирада в канадския парламент украинският президент Владимир Зеленски поздрави 98-годишен украински националист, който е служил в 1-ва украинска дивизия, наричана още Секретен сътрудник дивизия " Галиция ", по време на Втората международна война. Това излиза наяве от фотоси, оповестени от Асошиейтед прес, съобщи ТАСС.

Една от фотосите, направени по време на речта на Зеленски в канадския парламент в петък, е озаглавена: „ Украинският президент Володимир Зеленски и канадският министър председател Джъстин Трюдо поздравяват Ярослав Хунка, който е служил в 1-ва украинска дивизия по време на Втората международна война и по-късно емигрира в Канада “.

Секретен сътрудник дивизията " Галиция " (известна още като " Галичина " ) е образувана от поданици на Западна Украйна през 1943 година През юли 1944 година е съвсем изцяло погубен в борбата при Броди, след което е реформиран и употребен в Словакия, Югославия и Австрия. През април 1945 година тя е изведена от войските на Секретен сътрудник, преименувана на 1-ва украинска дивизия и влиза в състава на Украинската национална войска. През май нейните войски се предават на английските и американските войски, прибавя ТАСС.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР