По време на разпит в ГДБОП бившият шеф на Булгаргаз“

...
По време на разпит в ГДБОП бившият шеф на Булгаргаз“
Коментари Харесай

СТАРА ВРАЖДА: Николай Павлов набил Асен Василев в училище

По време на разпит в ГДБОП някогашният началник на „ Булгаргаз “ Николай Павлов споделил любопитна и незнайна за необятната аудитория детайлност от биографията си.

Той в началото считал, че държавното управление на „ Продължаваме промяната “ го отстранило от шефския пост в „ Булгаргаз “ поради „ прашасал “ училищен спор сред него и Асен Василев, съобщи „ Уикенд “.

Двамата учили дружно в езиковата гимназия в Хасково, а Павлов бил в по-горен клас. По време на ученическа екскурзия Николай набил Асен Василев, поради което бил даден на Педагогическа стая.

„ Даже не си припомням защо се сбихме, само че сигурно не беше за момиче “, свидетелствал Павлов.

Реклама

Когато „ Продължаваме промяната “ съставили държавно управление в края на 2020 година, общи познати предизвестили шефа на „ Булгаргаз “, че той ще бъде махнат сигурно поради „ ученическото “ си провинение.

„ Малко по-късно разбрах, че главната цел на отстраняването ми не е обвързвана със случката отпреди 30 години, а главно поради устрема на новата власт да ликвидира „ Булгаргаз “ и да пренасочи газовия бизнес към частници “, твърди в разпита си пред ГДБОП Николай Павлов.

Той е дал и 4 кашона с документи, доказващи изказванията му за гигантските далавери, въртени в „ Булгаргаз “ по време на ръководството на Кирил Петков.

До този миг обвинявания към някогашния шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов, който беше отхвърлен от поста незабавно след встъпването в служба на служебния кабинет на Гълъб Донев, не са повдигнати.

Разследването обаче е предадено на Софийска градска прокуратура. Все още не е известно дали с изключение на против Йоцов държавното обвиняване ще повдигне обвинявания и против Асен Василев и Кирил Петков, както упорства депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР