По време на разкопки в египетския град Александрия, археолози откриха

...
По време на разкопки в египетския град Александрия, археолози откриха
Коментари Харесай

Откриха огромен черен саркофаг в Египет. Дали в него не лежи нефилим?

По време на разкопки в египетския град Александрия, археолози откриха тайнствен черен саркофаг с големи размери. Учените към момента не знаят кой или какво се намира вътре, само че допускат, че тази находка е на повече от 2 хиляди години, написа английският вестник Mirror.

Саркофагът е най-големият в историята на археологията. Той е изработен от черен гранит и е с размери 265 см дължина, 165 см широчина и 185 см височина. Първоначалните догатки на специалистите са, че той датира от времето на Птолемеите, само че би могъл да се окаже и доста по-стар.

Огромният, 30-тонен обект е бил открит на повече от 4 метра дълбочина, при започване на месеца.

До него имало бяла глава от алабастър и учените допускат, че тя може да изобразява индивида, заровен в саркофага.



Необичайният саркофаг неотложно притегли вниманието на всевъзможни фенове на мистерии и конспирации, като съгласно някои от тях в ковчега лежи тялото на нефилим*.

Скептиците и реалистите обаче са на мнение, че обяснението за големите му размери е, че притежателят на гробницата е имал голямо его.

Друга забавна детайлност към саркофага е, че пластът на разтвора сред капака и самия саркофаг е непокътнат, което демонстрира, че в никакъв случай не е било отварян. Тази информация още по-силно разпали ентусиазма на тези, които имат вяра в теорията за нефилима.

Древната история на Египет обаче, изобилства от образци за хора с големи размери. Те са описвани в текстове, изобразявани в изкуството, а през днешния ден археолозите откриват и техните заровени остатъци. За доста от тези "великани " обаче, не се знае нищо, тъй като са се криели от обществото.

Най-яркият образец за човек-гигант е последният държател на Втората династия на Египет — фараон Khasekhemui, управлявал ок. 2690 година пр.н.е. Той е бил висок към 2 метра и половина.

Откритието е направено, по време на подготвителни работи за изчистване на терен, на който щяла да се строи нова постройка.

Според законодателството на Египет е належащо да се извърши археологическа инспекция на всички обекти, предопределени за строителство.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР