По време на разходката кучето трябва да се оставя да

...
По време на разходката кучето трябва да се оставя да
Коментари Харесай

Душенето на кучето по време на разходка тренира мозъка му

По време на разходката кучето би трябвало да се оставя да души колкото си желае.

Според кучешкия ветеринар и треньор Зоуи Белшоу, на кучетата би трябвало да им се разрешава да душат колкото желаят, когато са на разходка, вместо да бъдат влачени и направлявани принудително от притежателите си. Като част от речта си на конгреса BSAVA 2023, Белшоу изясни, че притежателите постоянно гледат на разходките като на рутина, с цел да поддържат кучето си във физическа форма, до момента в който в действителност то играе жизненоважна роля в умствената стимулация. „ Някои кучета, изключително по-възрастните, вървят с по-малко сила и за по-кратки интервали от време и избират постепенно да пълзят и да изследват ароматите към тях. Собствениците би трябвало да одобряват това, даже и да е досадно и разочароващо “, предизвести тя. " Подушването е доста, доста значимо ", акцентира тя.

Според ветеринаря с напредването на възрастта кучетата стават по-мотивирани да душят. „ Ако имате 10 минути за разходка и кучето измине 10 метра, само че подуши стълба за 9 минути и половина, това е доста по-добре за него, в сравнение с да го влачите и насилвате да тича в близост. Собствениците могат да слушат подкаст или по някакъв метод да ускорят времето и да одобряват, че подушването е нещо в действителност значимо “, добави тя.

Тъй като притежателите могат да създадат други корекции, с цел да улеснят живота на по-възрастно куче, Белшоу поучава да инсталирате меки постелки за попречване на рухвания, разнообразни стилове на игра и промени в диетата. За кучета, страдащи от когнитивен спад или загуба на зрение или слух, потреблението на обонянието е от решаващо значение. Например скриването на храна на разнообразни места, с цел да насърчите кучето да я намира единствено, е занимателна форма на подготовка на мозъка, която оказва помощ да поддържате мозъка на застаряващото ни куче деен./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР