По време на разговорите министър Каракачанов заяви, че след посещението

...
По време на разговорите министър Каракачанов заяви, че след посещението
Коментари Харесай

Париж и София ще насърчат общата европейска отбрана

По време на диалозите министър Каракачанов съобщи, че след визитата на президента на Френската република Еманюел Макрон в нашата страна двустранното съдействие сред двете страни е еволюирало и е придобило нов съдбоносен подтик, означават от Министерството на защитата.

Българският министър на защитата показа целите в трите съществени посоки в отбранителната политика на държавното управление - рационализация и превъоръжаване на въоръжените сили, възстановяване на обществения статус на военнослужещите и приноса на България към отбранителните качества на НАТО и Европейския съюз. Той посочи решимостта за превъзмогване на проблемите в региона на защитата.

Министър Каракачанов срещна своята сътрудник Флоранс Парли с провокациите пред сигурността за Западните Балкани и посочи, че това е един от целите на България по време на председателството на Съвета на Европа. Той очерта главните групи въпроси - териториални, етнически и религиозни като акцентира, че последните ескалират вследствие на разпространяването на радикалния ислям .

За укрепването на стабилността на Балканите България към този момент е направила първата крачка с подписването на контракта за съдействие с Македония. Нашата страна ще продължи да поддържа евроатлантическата интеграция на западната си съседка, както и на останалите страни в района, уточни министър Каракачанов.

Министърът на въоръжените сили на Френската република Флоранс Парли изрази удовлетворение от напъните, които България поставя и съобщи поддръжката на Франция в региона на обраната по време на европредседателството. Тя категорично акцентира, че на България се поставя основната роля да стартира регламентиращата база за бъдещата обща европейска защита .

Във връзка с това Франция се ангажира да бъде най-близко до България за ускорение на процесите и реализиране на цялостна готовност на отбранителните запаси на Европейския съюз за реализиране на съответна предварителна защита на заканите.

На срещата двамата министри разискаха и тематиката за доброволчеството в армията . Беше посочено, че във Франция след терористичните офанзиви доброволчеството е набрало скорост, до момента в който в България има отлив и компликации в набирането на фрагменти за работа в армията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР