По време на проучвателните си мисии не е изненадващо за

...
По време на проучвателните си мисии не е изненадващо за
Коментари Харесай

Мистерията от дъното на Тихия океан “като от филм на ужасите

По време на проучвателните си задачи не е изненадващо за учените да се натъкнат на нови типове, които нормално не им е мъчно да категоризират. По-озадачаващ обаче е казусът с откритието от експедицията Seascape Alaska 5 на Националната администрация за океански и атмосферни проучвания (Noaa).
 Извънземните съществуват - ученият Ави Льоб с нови открития от дъното на Тихия Океан
Това ли е доказателството, че извънземни съществуват

Откритие като никое до момента

Изненадващата находка на дъното на океана край тихоокеанското крайбрежие на Аляска е " златно яйце " с дупка в центъра. За да схванат какво тъкмо съставлява то, откривателите към този момент организират проби и ДНК разбор.

Това, което към този момент се знае за мистериозния кръговиден обект, е, че има деликатна текстура, сходна на кожна тъкан. Предположенията на учените са, че находката е евентуално да е или излюпено яйце, или морска гъба. А за дупката подозират, че се е образувала при излюпване или при навлизане на див звяр.
 Снимка 633231

" Просто се надявам нещо да не излезе оттова. Това е като началото на филм на ужасите ", са думите на един от учените от Noaa.

Друг откривател пък споделя, че постоянно става очевидец на нови неща, само че рядко не е наясно какво съставляват те. " Необичайното в това нещо е, че даже не сме сигурни какво е то. Яйце ли е, гъба ли е, какво е ", добавя тя.
 Снимка 633230

По думите ѝ е по-вероятно обектът да е яйце, като акцентира месестата му текстура и дупката, от която нещо е излязло или пък влезнало. Колебанието, че находката може би е яйце, обаче е обвързвано с това, че не наподобява на нито едно яйце, което е виждала до момента.

" Ако е яйце, в действителност забавният въпрос е чие е яйцето. Доста е огромно. Това не е яйце от дребна риба. Има огромни размери ", споделя още изследователката.
 Капсула на времето на античен океан на 600 милиона години е открита в Хималаите
Океан посред Хималаите

Учените, които откриха скъпа капсула на времето

Въпреки че е малко евентуално да бъде допустимо точният тип на мистериозната находка да се разпознава, с ДНК тестванията би трябвало да може да се откри най-малко към кое семейство принадлежи тя, написа The Guardian.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР