По време на представянето на приоритетите на естонското председателство на

...
По време на представянето на приоритетите на естонското председателство на
Коментари Харесай

Емил Радев: Необходима е бърза реформа на Дъблинския регламент

По време на представянето на целите на естонското председателство на Съвета на Европейски Съюз пред комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент, българският евродепутат от ЕНП - ГЕРБ Емил Радев настоя за бърза промяна на така наречен правилник Дъблин, който дефинира виновната страна за претендентите за леговище.

Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Той напомни, че от доста време в Европейски Съюз се приказва за нуждата от смяна на европейското законодателство за леговище и изключително на системата на банкет на претенденти за леговище в Европейския съюз. „ Ситуацията в Италия сега препотвърждава нуждата от предприемането на бързи и дълготрайни ограничения в поддръжка на страните по външните граници на Европейски Съюз “, разяснява Емил Радев. Според евродепутата, посредством бърза промяна на регламента Дъблин държавите-членки, които са най-засегнати от миграционните потоци, ще получат убеденост, че техните европейски сътрудници в действителност демонстрират взаимност. Това е изключително значимо за страните по външните граници на Европейски Съюз като Гърция, Италия и България, които са подложени на миграционен напън само поради географското си състояние.

Емил Радев настоя смяната на европейското законодателство да бъде съпроводена с възстановяване на процедурите по връщане на стопански мигранти и на хора, които нямат съображение да останат на европейска територия, в страните им на генезис или пренос. В този подтекст той приветства дадената от естонското председателство поръчка в тази тенденция и изрази вяра периодите сред отвод на леговище и ефикасното връщане да бъдат съкратени.

По време на съвещанието присъстваше и българският министър на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила, съпроводен от делегация от Министерство на вътрешните работи, за подготовка на идното българско Председателство на Съвета на Европейски Съюз от януари 2018 година Освен това той организира редица срещи в Европейския парламент, представяйки целите на Председателството, с съществени докладчици по основни за България досиета, чиито договаряния ще се водят по време на първите шест месеца на 2018г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР