По време на празниците на много хора им се случва

...
По време на празниците на много хора им се случва
Коментари Харесай

Медът гони махмурлука

По време на празниците на доста хора им се случва волно или несъзнателно да попрекалят с алкохола. Медът е най-ефикасното средство против махмурлука, безапелационни са английски учени от Кралското химическо сдружение.

Пчелният мед е сладостен хранителен артикул, който се получава от няколко типа медоносни пчели. Медът се използва за храна от епохи и се употребява в разнообразни храни и питиета като подсладител или ароматизатор. При някои нации медът има също религиозно или алегорично значение, употребява се и в националната медицина.

Пчелният мед се употребява и като лечебно средство. Използва се за главно или помощно средство за лекуване на гастрити, както и при изменена киселинност на стомаха.

Оказва лековит резултат при болести на дихателната система, а също и при възпалителни болести на кожата и лигавиците. Последното се дължи на антибактериалното деяние на меда.

 Мед

Сладкият естествен артикул има способността да извлича токсините от организма, макар огромното количество алкохол, което може да бъде поето на празничната софра, написа британският вестник " Дейли телеграф ".

По какъв метод медът оказва помощ на прекалилите с алкохола? Това става благодарение на главната дейна съставна част на еликсира - фруктозата. Точно тя разрешава на организма по-леко да разгради алкохола на по-безопасни съставки.

Когато прекалим с алкохола, изпитваме неприятни чувства, защото в началото спиртът се разлага на отровен ацеталдегид. С помощна на фруктозата обаче той се трансформира в оцетна киселина, която изгаря в процеса на естествения метаболизъм и в последна сметка се издишва от индивида.

Медът доста редуцира продължителността на махмурлука. Британските експерти също поучават преди пиянство да се поеме чаша прясно мляко, което понижава токсичните субстанции в организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР