По време на празници или след края на дългия работен

...
По време на празници или след края на дългия работен
Коментари Харесай

7 неща, които ще се случат с тялото ни, ако спрем алкохола за месец

По време на празници или след края на дългия работен ден, множеството хора прекаляват с използването на алкохол. Дали една чаша вино, “едно малко “ уиски или шише ракия - във всички случай използването на алкохол не се отразява добре на организма, макар че видимо ни кара да се отпуснем и да се почустваме добре.

Отказването от пиенето има необятен набор от огромни изгоди за нашето физическо и психическо здраве. На вашето внимание излагаме лист със 7 неща, които ще се случат с тялото ни, в случай че спрем алкохола за месец:

1. Качеството на съня ви ще се увеличи.

Двата най-важни цикъла на съня – бързо придвижване на очите (REM) и сън с мудни талази – ще бъдат по-малко нарушени, оставяйки ви да се чувствате по-жизнени и по-свежи всяка заран.

2. Вашето въодушевление и равнища на централизация ще се подобрят.

Това произтича от повече сила и по-малко отмалялост, което ви оказва помощ да бъдете по-продуктивни на работа или вкъщи.

3. По-добра хидратация
Полезен алкохол? Вижте кой е той
Свикнали сме, че като цяло алкохолът е нездравословен. Той съдържа в себе си голям брой празни калории, които се натрупват с честата му приложимост...
Прочети повече
Ще бъдете по-добре хидратирани, което ще докара до цялостен набор от преимущества. Главоболието и сухотата в устата ще намалеят, кожата ще стане по-сияйна, а тъмните кръгове към очите ви ще намалеят.

4. Ще намалите кръвното си налягане.

Високото кръвно налягане е обвързвано с потреблението на алкохол и е известно, че това е една от главните аргументи за сърдечни болести.

Вашият черен дроб ще бъде по-здрав. С течение на времето равнищата на мазнините в черния дроб ще намалеят. Доброто здраве на черния дроб също способства за качеството на вашата кожа.

5. Ще ви е по-лесно да отслабнете.
7 лекарски съвета: Ето по какъв начин да понижим вредата от алкохола
Пиенето на алкохол даже и в минимални количества е рисково за здравето ни. Алкохолните питиета съдържат етилов алкохол, който има пагубе...
Прочети повече
Алкохолът забавя метаболизма ви, което прави по-трудно за тялото ви да преработи мазнините и захарта. Алкохолът също има висок брой калории (приблизително 160 калории за междинна чаша алено вино, 210 или повече в халба бира) и доста от алкохолните коктейли са с високо наличие на захар. Освен това откакто пиете, шансът да преядете късно вечер е доста по-голям.

6. Стомахът ви ще се почувства по-добре.

Симптоми като неприятно храносмилане и киселинен рефлукс могат да бъдат породени от алкохол, който нервира храносмилателната ви система. Освен това ще можете по-добре да усвоявате питателните субстанции и да съхранявате витамини и минерали.

7. Здравето на кожата ви ще се усъвършенства.

Алкохолът може да аргументи зачервяване и петна или подпухнала кожа. Кожата без алкохол е по-добре хидратирана, премахвайки тези проблеми и намалявайки сухите петна, които могат да възпалят положения като екзема.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР