По време на посещението си в САЩ миналата седмица президентът

...
По време на посещението си в САЩ миналата седмица президентът
Коментари Харесай

Е Сега Се Наби На Шамарите! Хекимян Гледа Като Монголско Сираче След Това, Което Му Каза Най-Важният В Жив Ефир!

" По време на визитата си в Съединени американски щати предходната седмица президентът Румен Радев на няколко пъти акцентира стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати. Когато обаче го попитаме каква е позицията му за Крим и би трябвало ли да пазиме минските споразумания, той се дистанцира от явен отговор. Само преди няколко дни президентът Росен Плевнелиев съобщи, че Радев не е отишъл на приема на Европейски Съюз в Ню Йорк, а това е нашето европейско семейство ", сподели Цветанов в утринния блок на btV.

И попита водещия Антон Хекимян:

" Ако вашата телевизия да прави банкет, а вие да отидете на приема на Нова телевизия, по какъв начин ще бъде възприето това? ".

На отговора на журналиста, че това няма по какъв начин да се случи, Цветанов заключи:

" Няма да се случи, тъй като сте заслужен, честен и предан човек. Първо желаете при вашето семейство да отидете ".

По думите му Румен Радев два пъти е сменил позицията си за това кои изтребители са най-хубавият вид за пазаруване, а преди да стане претендент за президент е бил признат спомагателен аршин, с който се дисквалифицират съответни претенденти.

Цветанов добави, че под " офанзиви против президента Радев " постоянно се има поради анкетната комисия в Народното събрание, основана с цел да ревизира процедурата за пазаруване на изтребители. Той настоя да изреди какво се е случило:

" Превъоръжаването на армията у нас стартира през 2010 година Две години по-късно, връщайки се от Португалия, господин Радев е извънредно впечатлен от изтребителите F-16 и споделя, че това е най-хубавото, което може да се вземе за България. През 2014 година той отива на посещаване в Унгария, която е закупила " Грипен " след доста кавги за корупция и към този момент е на мнение, че би трябвало да купим тези самолети.

През 2015 година Радев си подава оставката демонстративно, тя му се връща и той остава на работа. Военният министър към този момент няма отношение към одобряването на тези процедури, то е функционалност на настоящия президент. Много значим миг настава през 2016 г.- един-два месеца преди включването в президентската акция се вкарва един нов, осми аршин като примерна скица за разплащане. Тя дисквалифицира съответен претендент и лимитира опцията на държавното управление да организира диалози с тримата участници ".

За сигналите по какъв начин да се гласоподава за Висш съдебен съвет

Цветан Цветанов разяснява и различен скандал. Той изрично отхвърли, че при гласоподаване на членовете на Висш съдебен съвет от парламентарната квота депутатката от ГЕБР Снежана Дукова е давала знаци и инструкции с повдигане на ръка, покачване на очила и размахване на писалка.

" В медиите имаше и същата фотография на Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия, коства ми се - смятате ли, че двамата могат да си партнират. Нормално е, когато техническите устройства не сработват, народните представители да дадат сигнал по някакъв метод на квесторите. Вече има квалифицирано болшинство, няма следено гласоподаване ", отсече зам.-председателят на ГЕРБ.

Той уточни поименно и една от номинираните от партията.

" Вие знаете ли коя е Вероника Имова? Вероятно тя ще бъде най-хубавият член на Висш съдебен съвет. Вместо да бъдете осведомени, занимавате хората дали Снежана Дукова е показвала по какъв начин парламентарната група на ГЕРБ да гласоподава за членовете на Висш съдебен съвет. Разглеждайте Висш съдебен съвет като повсеместен орган ", добави Цветанов.

Той обаче изрази неодобрение, че се приказва за Висш съдебен съвет и парите на магистратите, вместо обществото да се концентрира върху правосъдната промяна и въпроса за какво Евелин Банев - Брендо към този момент 20 години не може да бъде наказан в България.

Накрая Цветан Цветанов разяснява и връзките с сътрудниците в кабинета.

" Не сме провеждали политически срещи с съдружните си сътрудници поради ангажираност ”, отговори Цветанов на думите на вицепремиера Валери Сименов, че разговорът сред " Обединени патриоти " и ГЕРБ в последно време не е изключително деен и пропорциите в участето на партиите във властта са нарушени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР