По време на пандемията все повече жени стават жертви на

...
По време на пандемията все повече жени стават жертви на
Коментари Харесай

На всеки 10 дни по една българка праща пари на хакер от любов

По време на пандемията от ден на ден дами стават жертви на машинация в обществените мрежи.

На всеки 10 дни най-малко една българка подава сигнал към ГДБОП за това, че е станала жертва на „ сантиментална киберизмама”, заяви Нова телевизия.

С взрива на пандемията хакери от целия свят още веднъж са се задействали и прелъстяват, а в следствие принуждават дами в обществените мрежи да им превеждат колосални суми.

Профилът, под който се подвизават хакерите, е добре прочут на ГДБОП: американски военачалник, позициониран в Сирия. Мъжът нормално се показва за вдовец.

И с цел да потвърди любовта си, онлайн измамникът прави благ жест към българкатa, като сякаш й изпраща безценен подарък. Хакерите употребяват сходни психически маневри и с цел да получат финансова полза. Или физическа.

Манипулация на жертвите посредством боязън – този метод работи и във времена на политически разтърсвания, изясняват специалистите.

Но до момента в който едни хакери таргетират един по един потребителите онлайн, други проведени незаконни групи работят по-мащабно и удрят цели компании или институции.

Тенденциите са красноречиви броят на хакерските офанзиви пораства осезаемо с всяка последваща година. На уеб страницата, основан особено за Европейския месец на киберсигурността, можем да проверим елементарно и бързо към кого да се обърнем, в случай че станем жертва на киберпрестъпник – без значение дали сме у нас или в чужбина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР