По време на контранастъплението в южната част на Украйна става

...
По време на контранастъплението в южната част на Украйна става
Коментари Харесай

Украйна има проект за собствени ракети с обсег до 1000 км

" По време на контранастъплението в южната част на Украйна излиза наяве, че ВСУ (въоръжените сили на украйна) се нуждаят от оръжие, с цел да преодолеят логистиката на Русия. С оглед на това Украйна дава приоритет на производството на лични ракети ". Това е декларирал пред украинския " Канал 24 " Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на президентската администрация на Украйна, осведоми " Фокус ".

Той е отбелязал, че Украйна разполага със лични мостри на оръжия с отдалечен обхват, само че страната се нуждае от финансови вложения за разширение на индустриалния потенциал.

" Украинските сили са постигнали забележителен прогрес в потреблението на безпилотни летателни апарати с огромен обхват на деяние, които поразяват противников цели даже в региона на Москва. Въпреки това, с цел да се реализира цялостен паритет в ударните оръжия с агресора, нашите военни се нуждаят от други оръжия. Ако желаеме да имаме тъждество, се нуждаем освен от произвеждане на дронове, само че и от произвеждане на ракети. А ние към този момент имаме създадени пробни модели с обхват на деяние 750 - 1000 километра ", е отбелязал Подоляк.

" За да реализира равнопоставеност с Русия в този съставен елемент на въоръжението обаче, Украйна би трябвало да усили мащаба на производството си. И с цел да реализира това, страната се стреми да притегли спомагателни вложения в украинската отбранителна промишленост ", е допълнил той.

" Украйна не може да направи за шест месеца, да вземем за пример, хиляда или две хиляди ракети. Но има произвеждане, ние влагаме във всичко това. Видяхте форума на отбранителната промишленост, където бяха подписани две дузини предварителни контракти за военно произвеждане. Държавата работи върху това ", е уверил той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР