По време на консултациите при президента Румен Радев от ДПС

...
По време на консултациите при президента Румен Радев от ДПС
Коментари Харесай

ДПС при Радев: Не поставяме предварителни условия, отворени сме за диалог с всички

По време на консултациите при президента Румен Радев от Движение за права и свободи обявиха, че няма да слагат предварителни условия и са отворени за разговор с всички парламентарно показани партии, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

По време на консултациите при президента Румен Радев от Движение за права и свободи обявиха, че няма да слагат предварителни условия и са отворени за разговор с всички парламентарно показани партии.

" Еднакво си приказваме с всички. Има разлика сред разговор и диалог. Конструктивният диалог, в случай че може да го създадем целеустремен, може да го назовем в следствие разговор. Диалог с предварителни условия и червени линии мъчно би създал, какъвто и да е артикул. Диалог с разграничителни линии, учредени на реваншизъм и ненавист мъчно ще създаде артикул. Затова от Движение за права и свободи на напред във времето слагаме разговорът ”, сподели Мустафа Карадайъ. 

" Правосъдна промяна като терминология и разбиране се употребява от доста политически сили, само че всички знаем, че на политическия терен ние от Движение за права и свободи изработихме концепция за промени на Конституцията. Очаквахме да получим избрана поддръжка. Уви, една част от политическите представители избират да приказват, само че не и да работят. Ние избираме да вършим работа, в сравнение с да приказваме ”, допълни Карадайъ.

От своя страна президентът посрещна партията със следните думи: " Отново имам удоволствието да Ви посрещна в президентската институция. За по малко от две години българите гласоподаваха 4 пъти за парламент. Общото сред тези избори е че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която да може да ръководи сама. Не дадоха опция за лесни обединения. Въпреки това жителите чакат техните проблеми да бъдат решавани стабилно и дейно. Това значи постоянно държавно управление, подкрепено от болшинство, което да поеме отговорността да ръководи в нелеки времена. Да предприеме промени с дълготраен небосвод и за стопански напредък, и за рационализация на страната ”.

След края на консултацията Карадайъ съобщи, че от Движение за права и свободи са предложили на президента, в случай че има комфортна зала в президентството, " да ни затворят до бял дим ”. " Българските жители чакат да има устойчиво държавно управление, да се вземат решение проблемите, само че с цел да ги решаваме, първата стъпка е превъзмогване на политическата рецесия. Това няма да стане посредством розови, червени и черни линии ”, съобщи водачът на Движение за права и свободи. 

Той още веднъж повтори, че от Движението за права и свободи не са поставяли и няма да слагат условия и червени линии, тъй като са подготвени на диалози с всички партии в Народното събрание. " Разделителните линии и предварителните условия минират разговора ”, безапелационен бе той. " Затова през днешния ден водим еднообразно диалози с всички. За страдание към момента сме на равнище " диалози ”, чакаме да минем на стадий " разговор ”, добави той.

 

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР