По време на Конференцията на младежите (COY), предхождаща 25-тата климатична

...
По време на Конференцията на младежите (COY), предхождаща 25-тата климатична
Коментари Харесай

Младежите от България с принос към климатичните преговори в Мадрид

По време на Конференцията на младежите (COY), предхождаща 25-тата климатична Конференция на партиите, членки на Организация на обединените нации (COP25), младежи от България се включиха в работата по възстановяване на Националните избрани приноси, които всяка страна би трябвало да създаде и организира в деяние, с цел да следва осъществяването на Парижкото съглашение за понижаване на парниковите газове и повишение на световните температури.
Работата на младежите беше приветствана от Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутиереш и Изпълнителният секретар на Рамковата спогодба за изменението на климата.
Младежите продължиха своето присъединяване в конференцията COP25 като представители на неправителствения бранш и самостоятелни наблюдаващи. Вчера те се срещнаха с българската делегация в лицето на зам. министъра по Околна среда и водите Атанаска Николова и нейния екип.
За COP26 Националните избрани приноси, които всяка страна ще показа би трябвало да бъдат актуализирани, по-специфични и амбициозни. Подобряването на НОП е наложително изискване за всяка страна от Парижкото съглашение, с цел да може човечество да овладее измененията в климата и да спре отрицателното си влияние върху природата и планетата.
В бъдеще българските представители ще работят за включване на младежи в преправянето на Националните избрани приноси към Парижкото съглашение, привличането на повече млади в дейния цивилен живот и повече бистрота и взаимоотношение от страна на институциите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР