По време на инспекцията си на изграждането на интерконектора с

...
По време на инспекцията си на изграждането на интерконектора с
Коментари Харесай

Петков заяви, че с него не е разговаряно България да предоставя оръжия за Украйна

По време на инспекцията си на построяването на интерконектора с Гърция в Стара Загора министър председателят Кирил Петков сподели, че досега никой не е приказвал с него по този въпрос. България няма да взе участие в бойни дейности, само че ще продължи мощно да поддържа Украйна, добави Петков.

Той разяснява, че в случай че се дава оръжие на Украйна, това би трябвало да бъде импортирано в Народното събрание.

Премиерът приветства дейностите на Министерство на вътрешните работи при арестите на Бойко Борисов и други хора, свързани с ГЕРБ и повтори тезата си, че не би трябвало да има недосегаеми.

Той отхвърли да конкретизира дали акцията на Министерство на вътрешните работи е обвързвана със сигналите на намиращия се в Дубай Васил Божков, само че повтори, че има сигнали, че по времето, когато Владислав Горанов е бил финансов министър, контролът не е бил във финансовото министерство.

„ Докато Европейската прокуратура прави инспекции, време е българската прокуратура да застане на страната на народа. Хората, които всички знаем, че има заплаха да са направили големи закононарушения, се разхождат на независимост “, сподели министър председателят и изрази вяра, че българската прокуратура най-сетне ще стартира да работи.

" Няма значение дали е злоупотребено със средства от българския бюджет или с евросредства, това са публични пари ", разяснява министър-председателят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР