По време на блокирането заради новия коронавирус продажбите на боя,

...
По време на блокирането заради новия коронавирус продажбите на боя,
Коментари Харесай

Ръст в продажбите на стоки за ремонт на дома по време на пандемията

По време на блокирането поради новия ковид продажбите на багра, тапети, растения и компост са се покачили доста. Поне във Англия.

Главните наблюдения са, че хората са се насочили към ремонтните действия и освежаванията на домовете си независимо поради съществуването на повече свободно време, което така и така би трябвало да прекарат у дома, написа BBC.

По данни на Kingfisher - компанията зад B&Q (британска многонационален колос за домашни потребности, облекла и уреди за ремонт) и Screwfix (най-големият търговец на дребно на принадлежности, аксесоари и хардуерни артикули във Великобритания) - продажбите на принадлежности и консумативи са скочили с цели 21,6% за второто тримесечие на годината.

Повторното отваряне на магазините също е довело до нарастване на приходите, до момента в който онлайн продажбите са отчели нарастване повече от три пъти.

Магазините на Kingfisher на Острова, както и тези във Франция бяха затворени в средата на месец март поради наложените ограничения за блокиране, целящи да се забави разпространяването на новия ковид.

Въпреки че магазините на B&Q във Англия започнаха да отварят порти едвам в края на април, онлайн продажбите продължиха да натрупат голям растеж.

Според националната статистическа работа (ONS) продажбите на дребно в страната отчасти са се възстановили през месец май, основно от магазини и култивиран центрове, които се отварят още веднъж. В магазините за домашни използва, хардуер, мебели и багра продажбите са се нараснали с 42%.

През юни групата Kingfisher съобщи, че ще наеме сред 3 000 до 4 000 чиновници, с цел да отговори на възходящото търсене. Очаква се към половината от тях да бъдат във Англия. Все отново огромна от новите чиновници най-вероятно ще бъдат на краткотрайни контракти най-малко до момента в който не бъдат дефинитивно отстранени ограниченията против вируса.

Въпреки мощното показване на Kingfisher обаче, групата уточни, че няма да даде безапелационни прогнози за втората половина на годината заради " несигурността към Covid-19 и по-широките стопански вероятности ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР