По време на акция на Пътна полиция в периода от

...
По време на акция на Пътна полиция в периода от
Коментари Харесай

Превишената скорост - най-честото нарушение при водачите на камиони и автобуси

По време на акция на Пътна полиция в интервала от 7 до 13 февруари са тествани са 9 539 товарни автомобила, заяви контрольор Атанас Драгов от Пътна полиция.

От тях 7 705 тежкотоварни автомобила са с българска регистрация, 1 834 с непозната регистрация.

Констатирани са 2 070 нарушавания на пътя. Най-много товарни коли са тествани в Сливен, Ямбол и Кърджали. Най-много нарушавания са открити в Ямбол, Велико Търново и Стара Загора, сподели контрольор Драгов. 

По думите му по време на акцията са тествани 1 341 рейса. От тях 1 116 с българска регистрация и 116 с непозната регистрация. Установени са 117 нарушавания.

Най-честите при рейсовете е превишената скорост – 42 броя нарушавания, неизползване на предпазни колани - 26, техническа нередовност – 21, нередовни документи – 27 броя. При тежкотоварните най-вече нарушавания за превишена скорост - 5 188, претоварване над 2.5 тона – 13 случая, нередовни документи над 100 случая и техническа нередовност, изясни още той. 

Според контрольор Драгов няма данни за фрапиращи случаи. 

Установени са водачи използвали алкохол - 9 случая при товарните, 3 случая при рейсовете за водачи, употребили алкохол. При един от случаите на водач на рейс са взети ограничения на време и лидерът не е позволен да ръководи и да прави превод на пасажери, означи контрольор Драгов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР