По внесен от Окръжна прокуратура – Ямбол обвинителен акт, съдът

...
По внесен от Окръжна прокуратура – Ямбол обвинителен акт, съдът
Коментари Харесай

13 години и 4 месеца затвор за мъж, ограбил и убил възрастния си съсед инвалид

По импортиран от Окръжна прокуратура – Ямбол обвинителен акт, съдът наложи общо наказване от 13 години и 4 месеца „ отнемане от независимост “ по отношение на Христо В.

Той е обвиняем за това, че вечерта на 19 против 20.07.2018 година в гр. Тополовград, в дом, находящ се на ул. „ Капитан Петко челник “, лишил непознати движими движимости – сумата от 980 лв. от владението на мъж, с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ и грабежът е съпроводен с убийството на потърпевшия (осъществил механична асфикция – загърляне, посредством пристискане на шията на потърпевшия, като опъвал с ръце краищата и притискал с ръба на олекотена завивка), осъществено по изключително непосилен метод за убития – закононарушение по чл.199, ал.2, т.2, предл.1, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.116, ал.1, т.6, предл.2 от Наказателен кодекс.

Той е приет за отговорен и за това, че на неустановена дата към и преди 11.07.2018 година на същото място, лишил непознати движими движимости – сумата от 200 лв., от владението на същия потърпевш, без негово единодушие и с желание незаконно да ги присвои – закононарушение по чл.194, ал.1 от Наказателен кодекс.

Присъдата е постановена от окръжния съд в града в изискването на извършено кратко правосъдно разследване. Наказанието би трябвало да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас, оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата в Р България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР