По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъдена

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъдена
Коментари Харесай

Затвор за жена, задигнала 700 лева от магазин на бул. Мария Луиза

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наказана на затвор 36-годишна жена за заграбване на оборотни пари от магазин, оповестиха от държавното обвиняване. На 05.07.2021 година от магазин на бул. " Мария Луиза “ в гр. София, обвинената Д.Е. присвоила оборотни пари в размер на 700 лв.. Тя ги взела от касата и по-късно споделила на друга служителка на магазина, че не ѝ е добре и отива до аптеката да си вземе медикаменти.

Обвиняемата по този начин и не се върнала в магазина, а малко по-късно се схванало, че от касата липсват пари. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото Д.Е. е осъждана дейно на " отнемане от независимост “ за идентично закононарушение. По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

Обвиняемата е признала виновността си и след съглашение, утвърдено от Софийски областен съд, на Д.Е. е наложено наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година и 8 месеца, което следва да се изтърпи при първичен " непоколебим “ режим. Споразумението има следствие на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР