По-вкусна от суровата туршия само със сол в буркани няма.

...
По-вкусна от суровата туршия само със сол в буркани няма.
Коментари Харесай

Сурова туршия само със сол в буркани – тази рецепта ще ви плени

По-вкусна от суровата туршия единствено със сол в буркани няма. Най-подходящото време за приготвянето й си остава края на септември или началото на октомври. Освен в буркани, можете да я приготвите в бидонче или в дървена каца, както е било в предишното. Ако питате някоя баба на село, вероятно ще ви каже, че дървената каца е най-хубавият избор, защото разрешава на туршията да диша. Днес обаче всеки залага на стъкления буркан.
Сурова туршия единствено със сол в буркани – подготвена за броени минути
Хубавото на тази зимнина е, че се подготвя в действителност елементарно и бързо и не се постанова да се придържате към някакви точни пропорции. Можете да добавите към стъкления съд всички тези зеленчуци, които ви доставят наслаждение, до момента в който ги похапвате.

Най-предпочитани си остават: моркови, чушки, карфиол, зеле, краставички, зелени домати, круши, ябълки.
Кое е най-важното нещо, към което да се придържате при подготвяне
При тази рецепта за туршия най-важното нещо е съотношението на сол и вода, както и самото претакване. Има хора, които вземат решение да прибавят минимално количество натриев бензонат, за да я запазят за колкото се може по-продължително време. Вие обаче сами би трябвало да решите дали да добавите този консервант. Лично ние избираме да се въздържаме от него.

От край време разчитаме на морската сол, а не на елементарната. Съотношението сред водата и морската сол е 40 грама на 1 литър вода. Саламурата би трябвало да се завари и откакто бъде напълно охладена, едвам тогава с нея се заливат зеленчуците, които са подредени в буркани.
Каква е подготовката на зеленчуците в тази туршия
Излишно е да споделяме, че зеленчуците би трябвало да бъдат извънредно добре измити и почистени. Ако употребявате чушки, наложително скъсете дръжките им и по-късно набодете зеленчуците с вилица. По този метод позволявате на саламурата да проникне в тях и да ги овкуси.
 Грешките, които всяка стопанка позволява при мариноване на краставици Грешките, които всяка стопанка позволява при мариноване на краставици
За страдание даже опитните домакини постоянно позволяват неточности при мариноване на краставиците. И в следствие консервите нямат стремежи усет....

Зелените домати също могат да се прободат с вилицата, с цел да се овкусят по-добре. Зелето се реже на дребни части, когато приказваме за сурова туршия със сол в буркани.

Морковите би трябвало доста добре да се почистят с четка, тъй че да липсват всевъзможни останки от почвата. Можете да ги обелете с картофобелачка, тъй че да сте сигурни, че зимнината няма да ви хрупа, до момента в който я похапвате.

Винаги можете да добавите и няколко глави целина, които съумяват да овкусят по необикновен метод. Корените хрян придават непостижим мирис, а листата от вишна са като натурален консервант и даже няма да се постанова да слагате натриев бензонат.

Зеленчуците се подреждат компактно и по-късно се заливат с изцяло охладената саламура. Отгоре някои избират да оставят лозови пръчки или решетка, тъй че зеленчуците да не изплуват на повърхността. Когато обаче туршията се подготвя в стъклени буркани, това не е необходимо.

Това е всичко, което да знаете за тази вкусна сурова туршия единствено със сол в буркани. Опитайте и няма да съжалявате!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР