По-високи заплати за работещите в центровете за спешна помощ и

...
По-високи заплати за работещите в центровете за спешна помощ и
Коментари Харесай

Протест: По-високи заплати искат работещите в спешните центрове

По-високи заплати за работещите в центровете за незабавна помощ и възстановяване на изискванията на труд. Това са част от настояванията, които бяха оповестени през днешния ден на митинг, проведен от профсъюз „ Защита “.

Протестиращите блокираха за малко придвижването пред Министерството на здравеопазването, а по-късно се организира протестно автошествие.

Исканията са за по-високи заплати и възстановяване на изискванията на труд

Синдикат „ Защита “ упорства за актуализиране на заплатите на водачите на коли за спешна помощ по отношение на инфлацията, за обезпечаване на работно облекло за всички служащи и за увеличение на цената на ваучерите за храна.

„ Преди година бяха увеличени заплатите на всички , само че при водачите беше най-ниско заплащането, а те правят доста работа, заплатата им би трябвало да стане най-малко 1 400 лв. “, сподели Красимир Митов, ръководител на Националния профсъюз „ Защита “.

Всички дежурни екипи на Спешната помощ в Карлово в този миг били заети

„ Третират ни като метачи, ваучерът ми е два лв. от години “, разяснява митинга и водач от ЦСМП – Видин.

От Министерството на здравеопазването дадоха отговор, че до края на предходната година за чиновниците на Спешна помощ са предоставени спомагателни хонорари , като за водач те са в размер на 150 лв..

Министър Асен Меджидиев е поел ангажимент при разискването и приемането на Закона за държавния бюджет за тази година, да бъдат търсени благоприятни условия за увеличение размера на разноските и за обезпечаване на работно облекло на екипите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР