По-високи цени и законодателни промени искат таксиметрови компании в цялата

...
По-високи цени и законодателни промени искат таксиметрови компании в цялата
Коментари Харесай

Таксиджии искат първоначалната такса да е три пъти повече от цената за км пробег

По-високи цени и законодателни промени желаят таксиметрови компании в цялата страна. Те упорстват и за възобновяване на цените, а размерът на първичната такса да е три пъти цената за един километър пробег, предава Българска национална телевизия, представена от Канал 3.бг.

" Промяната се постанова, тъй като повече от 8 години приходите на таксиметровите водачи са стационарни. Това не е заслужено. Доходите стоят на едно равнище, а разноските се покачват ", сподели Райна Димитрова, ръководител на УС Националния таксиметров профсъюз.

" Намерихме вид за гладко повишение на таксите, който предложихме на министъра - става въпрос за повишение първичната такса на такситата, добави Димитрова.

По думите ѝ, по този начин ще се преодолее практиката с отказването на късите курсове от такситата. " В София да вземем за пример, първичната такса би била към 2,40 лева, което е преференциално и за двете страни. Ще има и една предвидимост за клиента, не когато се качат в таксито да се чудят каква е първичната такса ", заключи ръководителя на УС Националния таксиметров профсъюз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР