По-високи такси въвежда Банка ДСК от 28.03.2022 г., предупреждават от

...
По-високи такси въвежда Банка ДСК от 28.03.2022 г., предупреждават от
Коментари Харесай

Две големи банки отново вдигат таксите си

По-високи такси вкарва Банка ДСК от 28.03.2022 година, предизвестяват от банката. Става въпрос за такси и комисиони за част от услугите, предоставяни на клиенти физически лица по рамкови контракти за разкриване, обслужване и даване на платежни услуги по платежни сметки (разплащателни сметки, сметки за характерни потребителски сегменти, други сметки с целеви темперамент и/или специфични условия и безсрочни спестовни сметки) и за издаване и обслужване на дебитни карти.

В случай че клиентите не одобряват осъществяваните промени, имат право да се откажат документално от подписания контракт преди датата на влизане в действие на измененията без да дължат обезщетение или наказателна клауза за това. Банката смята, че клиентът е приел измененията, в случай че не я е уведомил за противоположното преди 28.03.2022 година, показват още от банката.

Така от 28 март таксата за изтегляне на пари от ПОС в офис на ДСК става 0,70% от сумата или най-малко 6 лв.. За информация по сметка посредством банкомат на Банка ДСК или на друга банка в България клиентът ще заплаща 60 стотинки. Ако обаче решите да извършите това в чужбина ще ви вземат 1,50 лв..

За изтегляне на пари на каса в банката и то с предварителна поръчка таксата става 0,60% от сумата, само че най-малко 6 лв.. А в случай че сумата е в евро, то таксата е 0,70% от изтеглените средства, само че най-малко 3 евро.

Вдига се е таксата за внасяне на пари – тя става 0,2% от подадената сума, само че не по-малко от 3 лв. и не повече от 300 лв.. За превод на пари сред няколко сметки, даже те да са на един клиент, таксата става 4,50.

ОББ също усилва от 4 април някои от таксите си за внасяне на пари в брой от жители в офис на банката, предава pariteni.bg. Таксата за внасяне на пари в брой от жител по сметка на компания ще стане 0,4% от сумата, само че не по-малко от 4,50 лева

Сега таксата за същата услуга е 0,3% от сумата, само че не по-малко от 4 лева От 1 април ОББ ще взима такса от 0,7% върху наличността по разплащателни и спестовни сметки на клиент, само че не върху  суми над  1 000 000 лв., както до момента, а над 400 000 и/или тяхната равноценност в непозната валута, (с изключение на сметки в щ.д.), преизчислена по курса на българския лев към съответната валута, разгласен от Българската национална банка все още на преизчисляването. Таксата се начислява на годишна база и е платима ежемесечно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР