По улиците на Глазгоу днес около 20 000 души излязоха, за

...
По улиците на Глазгоу днес около 20 000 души излязоха, за
Коментари Харесай

20 000 шотландци на протест за независимост

По улиците на Глазгоу през днешния ден към 20 000 души излязоха, за да показват за самостоятелност на Шотландия от Англия, оповестиха уредниците, съобщи ДПА.

Никола Стърджън, първи министър на Шотландия и водач на Шотландската национална партия, също взе участие в демонстрацията - първият случай през последните пет години, когато тя се включва в акция в поддръжка на независимостта, отбляза ДПА.

" Независима Шотландия е по-близо от всеки път. Наистина е на разстояние единствено едно допиране ", написа тя единствено часове преди демонстрацията.

В петък Стърджън съобщи, че ще изиска нов референдум за самостоятелност от Лондон до края на декември.

Изборите на 12 декември са шансът на Шотландия да се избави от Брекзит и да сложим бъдещето си в личните си ръце, съобщи тя и прикани гласоподавателите да дадат гласа си за Шотландската национална партия и по този начин да укрепят позицията на Шотландия.

На първия референдум за самостоятелност в Шотландия през 2014 година 55 % гласоподаваха срещу разединение от Обединеното кралство. По време на референдума за Брекзит през 2016 година 62 % от шотландците гласоподаваха за оставане в Европейския съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР