По убеждение или след стимул? И на тези избори видяхме

...
По убеждение или след стимул? И на тези избори видяхме
Коментари Харесай

Задържаха мъж заради тайни списъци в Лом

По разбиране или след тласък? И на тези избори видяхме опити за пазаруване на гласове. Тайни описи и арест часове преди изборите в Лом. Основният воин е прочут от следствие на предходните парламентарни избори, когато самият той признава пред БТВ, че се занимава с търговия с избор.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 530
В квартал „ Момин брод “ на Лом Арсен Фонков е прочут като Сенята. На изборите през април мъжът призна пред екипа ни, че „ взе участие в играта “ от 17 години.

„ Когато ние участваме в изборите, българите наложително, в случай че не са с нас, те не би трябвало да излизат да гласоподават, излизат единствено купените. Затова се получават 30% “, сподели тогава той.

Показа ни и лист с имена и партии, в който всяко трицифрено число, съгласно нашия воин, отговаряло на броя хора, които са купени.

„ Тук освен роми се продават - ще ви дам секции, където са единствено българи, единствено че при тях сумата е 100-120, при нас е по-малка “, описа той.

Почти седем месеца по-късно, часове пред локалните избори, в полицията в Лом имат оперативна информация, че Арсен Фонков - Сенята е измежду дейните дилъри на гласове. Затова още по мрачно нахлуват в дома му в „ Момин брод “.

Докато униформените претърсват къщата, пред нея се събират близки на Сенята. Според фамилията му, те към този момент не се занимават с избори.

В дома на Арсен Фонков са открити описи и пари. Пред камерата ни той не споделя дали те са негови.

„ Бяха открити описи с имена, изрично изписани числа и избрана сума пари. Той е лице от контингента от дълги години, необятен набор са му деянията, главно битова престъпност. Имаме информация обратно във времето, че и в тази сфера се е занимавал, само че до момента не е установяван като подобен причинител “, разяснява основен контрольор Георги Петков, шеф на районно управление (на МВР) Лом.

По информация на разследващите в описите в този момент липсват имена на партии и ще откриват кои са забърканите играчи.

Полицията арестува Сенята за период до 24 часа. Още същата вечер обаче е освободен. Причината - прокуратурата не е поискала неговото задържане.

След освобождението му от ареста, екипът ни потърси още веднъж Сенята. Пред камерата ни той споделя, че към този момент не се занимава с пазаруване на гласове.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР