По три ябълки и два домата на ден ще забавят

...
По три ябълки и два домата на ден ще забавят
Коментари Харесай

Хапвайте ябълки и домати за здрави бели дробове

По три ябълки и два домата дневно ще забавят естественото стареене на белите дробове и ще възвърне провалите след тютюнопушене, оповестяват американски учени пред Дейли мейл.

Най-голяма изгода от ябълките и доматите ще имат някогашните пушачи. За да имат резултат обаче, би трябвало да консумирате ябълките и доматите пресни. Соковете и плодовете от консерва няма да се отразят толкоз позитивно на тялото ви.

От университета Джон Хопкинс прибавят, че някогашните пушачи най-добре ще усетят изгодата от потреблението на ябълки и домати всеки ден.

В опитите са взели участие 650 души на възраст над 30 години, които са спрели цигарите, само че белите им дробове са потърпевши в резултат на тютюневия пушек.

 Хапвайте ябълки и домати за здрави бели дробове

В продължение на 10 години те два пъти дневно хапвали по 3 ябълки и 2 домата, а крайните резултати са отчели възобновяване на белите дробове. Учените прибавят, че не може да очаквате незабавно резултат от здравословната диета, само че в дълготраен проект ще ви повлияе позитивно.

След 30-та годишнина функционалността на белите дробове стартира да отслабва, а фактът, че сте някогашен пушач, в допълнение ще усложни здравето ви в по-късна възраст.

Но в случай че измененията метода си на хранене ще намалите риска от емфизем, изострен бронхит и други болести под общия термин обструктивна белодробна болест, които засягат също и сърдечно-съдовата система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР