По традиция, в навечерието на Богоявление, водолази от Военноморските сили

...
По традиция, в навечерието на Богоявление, водолази от Военноморските сили
Коментари Харесай

Преди Богоявление: Водолази от ВМС огледаха морското дъно във Варна

По традиция, в навечерието на Богоявление, водолази от Военноморските сили направиха оглед на морското дъно в региона на Първа буна във Варна. Това се прави, с цел да се обезпечи сигурността на искащите, които ще скачат за кръста във водите на Черно море.

Всяка година, десетки смелчаци скачат в студените води на Черно море, с цел да спасят Богоявленския кръст. За да се избегнат произшествия, водолази от Военноморски сили вършат обичайни, рутинни инспекции на морското дъно в региона на Първа буна във Варна. Обследването се прави, с цел да се отстранят рискови материали, като дървени греди, камъни, остри железни и пластмасови произведения и всевъзможни други предмети, които биха наранили или заплашили живота и здравето на участниците в ритуала.

" С изключение на една тротинетка, която извадиха сътрудниците, дъното е квалифицирано за утрешния ден. Тези огледи се вършат, с цел да бъде обезпечена сигурност на искащите да скочат за кръста. Все отново да внимават като скачат, да не се хвърлят с главата напред към дъното. Видимостта е прелестна – 3-4 метра, само че въпреки всичко на следващия ден преди ритуала още веднъж ще влезем във водата, още веднъж ще проверим дъното дали няма рискови предмети преди началото ", сподели лейт. Теодор Киряков, Аварийно-спасителен отряд, Военноморски сили.

Температурата на морската вода е от 8 до 10 градуса и по тази причина специалистите поучават участниците в ритуала преди всичко да почитат морето и на второ - да са сносно готови.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР