По традиция преди избори се демонстрира оптимизъм, но аз съм

...
По традиция преди избори се демонстрира оптимизъм, но аз съм
Коментари Харесай

Дончев: Разтревожен съм, има риск всички да станем излишни и ненужни

По традиция преди избори се показва оптимизъм, само че аз съм угрижен, тъй като партиите втора година не съумяват да изпълнят главната си функционалност – да материализират желанията и волята на хората. Това съобщи в Народното събрание депутатът от Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител във връзка новите предварителни избори.

,,Партиите не съумяват, тъй като не могат да образуват стабилно ръководство, което да образува тези политики, които са дали обещание на хората. Това значи, че партиите не извършват волята на народа и на следващия ден някой ще каже, че са безсмислени. И може би парламентарната народна власт не е въобще добър модел на ръководство, или пък демокрацията като цяло. Пети избори за две години е доста съществено предизвикателство за демокрацията. Ако и след новите избори не създадем нищо, има заплаха всички да станем непотребни и ненужни'', сподели още той.

,,За идните избори ще се опитаме да бъдем положителни и прагматични. Ще търсим политическата формула, която ще направи допустимо сформирането на парламентарно болшинство в идващото Народно събрание'', добави Дончев.

Той разкритикува държанието на политическите сили и акцентира, че технологията на отричане се явява причина на несъществуването на партии.

Тази война на буквите – едната абревиатура против другата абревиатура, не води до нищо положително, разясни Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител.

На въпрос за възможна коалиця с Българска социалистическа партия, той разяснява, че е песимистичен за партньорство със социалистите, защото имат съществени разлики.

,,Но одобрявам тезата, че би трябвало да деескалираме напрежението сред партиите и е рационално да попитаме структурите ни какво мислим по този въпрос. Безспорно има смяна в БСП'', посочи Дончев.

По тематиката с референдума за президентска република депутатът уточни, че тук става дума за изцяло преосноваване на републиката, което му се коства " невероятно " и " неуместно ".

На запитване какво би трябвало да се случи, с цел да има постоянен кабинет в границите на идващия парламент, Дончев отвърна, че е належащо повече мъдрост, приемливост и самообладание, само че не и единодушие непременно, в случай че не е заложена ясна посока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР