По традиция и през настоящата година в ОДМВР-Търговище е създадена

...
По традиция и през настоящата година в ОДМВР-Търговище е създадена
Коментари Харесай

МВР ще пази селскостопанската продукция от реколта 2023-та в област Търговище

По традиция и през актуалната година в ОДМВР-Търговище е основана нужната организация за противопоставяне на незаконни похищения и обезпечаване на добър публичен ред при прибиране на селскостопанската продукция, оповестиха от полицията. Към момента интензивно се работи по осъществяването на плануваните действия в направените проекти в регионалната дирекция и в районните ръководства в състава й за запазване на земеделската продукция – годишна продукция 2023 г . Акцентите в тях са свързани с предварителна защита на най-често срещаните похищения – по отношение на зърнени култури, трайни насаждения и фуражи .

Предприемат се взаимни ограничения за запазване на реколтата в района от незаконни похищения и пожари с районните служби ПБЗН в региона. Превантивните действия се реализират в съгласуваност с локалната власт, с частните охранителни компании и със звената за самоохрана . Провеждат се работни срещи с кметовете, ръководителите на аграрни кооперации, шефовете на компании и аграрни производители. Целта им е уточняване на механизмите за продан на информация и усилване на бдителността при защитата на посевите , на местата за депозиране на зърно и за реализиране на ефикасен надзор при изкупуването на селскостопанска продукция.

Проведени са инструктивни заседания с частни охранителни компании и със звена за самоохрана на стопанските дворове, по отношение на отговорностите и отговорностите им по запазване на реколтата. Съвместно със чиновници на пожарните служби се ревизират складовата база и зърноплощадките в региона по повод готовността им за предпазване на селскостопанската продукция. Планирано е засилено полицейско наличие в региони на региона с обособени пунктове за изкупуване на такава. Периодично по време на акцията ще се организират профилирани полицейски интервенции с оглед попречване и откриване на обири на земеделска продукция .

Служители на „ Пътна полиция “ взаимно с представители на ДАИ ще правят систематични инспекции на МПС, транспортиращи реколтата , по отношение на техническата им редовност, редовността на документите на водачите и транспортираните товари, съществуването на наложителна застраховка „ Гражданска отговорност ”, преминат механически обзор, уплътняване каросериите на МПС и оборудването им с противопожарни средства.

От РДПБЗН-Търговище припомнят, че спазването на разпоредбите за пожарна сигурност минимизира рисковете от пожари в земеделския и горския фонд, и приканват за прецизно съблюдаване на условията на член 6, алинея 1, т. 2 от Закона за запазване на селскостопанските земи, предусещащ възбрана за палене на огън в стърнища, сухи треви по слогове, поляни и крайпътни линии, както и за изгарянето на боклуци отвън избраните за това площадки.

В хода на акцията чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще правят и взаимни инспекции с представители на други държавни контролни органи – Министерство на земеделието, Комисия за отбрана на потребителите, Изпълнителна организация по горите, Държавна комисия по стоковите тържища и борсите и Национална агенция за приходите.

Благодарение на осъщественото дейно взаимоотношение с способените институции и с локалните управляващи в област Търговище по време на акцията по прибиране на реколтата през 2022 година, не са позволени обилни обири на селскостопанска продукция .

За този интервал от време полицейските екипи са направили 21 взаимни инспекции с останалите оторизирани органи. Проверени са 31 аграрни кооперации и 22–ма аграрни производители, както и 9 компании, изкупуващи и търгуващи със селскостопанска продукция. За установените нарушавания за упоменатия интервал контролните органи са съставили 134 акта за определяне на административно нарушаване и са наложили 287 санкции по фиш.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР