По традиция, датираща от 2007 г. насам, всяка последна събота

...
По традиция, датираща от 2007 г. насам, всяка последна събота
Коментари Харесай

Община Мездра ще се присъедини към глобалната екологична инициатива „Часът на Земята“

По традиция, датираща от 2007 година насам, всяка последна събота на месец март милиони хора по целия свят демонстрират своята съпричастност към проблемите на планетата като изгасят светлините в домовете си за един час, с цел да отбележат „ Часът на Земята “ („ Earth Hour ”).

Целта е да обединим мисли и дейности и да подарим 60 минути на планетата, с които да покажем уважението и отговорността си към нея. Защото нашето бъдеще е неразривно обвързвано с това на Земята и всички нейни екосистеми.

Община Мездра е една от българските общини, които за поредна година ще се причислят към световната екологична самодейност на Международната природозащитна организация WWF, отдадена на опазването на нашия общ дом - планетата Земя.

Тази година WWF посвещава „ Часът на Земята “ на задачата да възстановим местообитанията, които са дом на основни за екосистемата диви животни.

За по-малко от един човешки живот сме изгубили 69% от дивите животни по света. Днес многообразието от живи създания на планетата и техните местообитания зависят съвсем напълно от индивида и неговите дейности. Всяка секунда по света се изсича гора с размерите на едно футболно игрище. С нея окончателно губим и всички нейни жители, както и изгодите, които би донесла на хората, в случай че беше непокътната цяла и непокътната.

Как да спрем тази загуба на живот? Как да създадем по този начин, че биоразнообразието - сърдечният темп на нашата планета - да се възвърне и стабилизира?

Часът на Земята 2023 може да бъде тласък за доста повече от изключване на светлините.

Всеки от нас самостоятелно може да пази природата. Начинът, по който живеем, е извънредно значим - можем да вършим по-етични покупки, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме колела за превоз, да отглеждаме здравословна храна на балкона, на покрива или в градината, да възвръщаме природата там, където живеем, да използваме възобновими източници на сила.

Ти също можеш да станеш част от това като отбележиш дружно с нас най-важния за планетата час и станешзакрилник на дивите животни онлайнhttps://wwf.bg/zakrilnik

Община Мездра Ви приканва да се включите в „ Часът на Земята 2023 “ като загасите осветлението в домовете си на 25 март (събота) от 20:30 до 21:30 часа!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР