По този сайт ще се начислява бонус-малусСистемите на КАТ в

...
По този сайт ще се начислява бонус-малусСистемите на КАТ в
Коментари Харесай

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер

По този уебсайт ще се начислява „ бонус-малус ”


Системите на КАТ в цялата страна блокираха през днешния ден и част от гишетата в 28-те регионални служби в страната бяха затворени. Причината – през почивните дни програмисти от Министерство на вътрешните работи почнали инсталирането на нов програмен продукт. Заради него рухнали по едно и също време и Автоматизираната осведомителна система „Управление на наложени санкции по наказателни постановления и осъществяване на заплащания по тях през Интернет, SMS, WAP“, и Порталът за електронни административни услуги – отговорности по документи, издадени от „ Пътна полиция ”.

„ На водачите не могат да се издават свидетелства за ръководство на МПС (шофьорски книжки), не могат да се одобряват заявки за препис или възобновяване на свидетелства, както и за издаване на такива на новите водачи ”, сподели шефът на КАТ Росен Рапчев пред БНР.

Работят единствено каналите за първа регистрация на коли, гишетата за издаване на огромен и дребен ваучър за благосъстоятелност, както и тези за краткотрайни номера, видя в КАТ-София екип на “Труд ”. Опашки нямаше, тъй като системата за билетчета въобще не даваше номера за блокираните гишета.

Скапаната система за санкциите обаче е значима, тъй като посредством информации в нея от следващата година застрахователите ще ни начисляват “бонус малус ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР