По този повод британският външен министър Камерън и френският Сежурне

...
По този повод британският външен министър Камерън и френският Сежурне
Коментари Харесай

Великобритания и Франция обявиха създаването на нова Антанта

По този мотив английският външен министър Камерън и френският Сежурне написаха взаимна публикация за The Guardian. Статията е доста занимателна, даже единствено тъй като и двамата създатели изброяват доста съвпадения в датите, свързани с разнообразни събития на Антантата, „ честват 120 години съдействие сред нашите две страни “ по въпроса за подялбата на колониалните владения и акцентират „ непоколебимата ангажираност към нашето другарство, което отразява признанието, че то остава в основата на сигурността и просперитета. "

Историците могат да си спомнят подобен прелестен образец за „ трайно другарство “ като интервенция „ Катапулт “ през 1940 година Когато английският флот предприе масирана офанзива против френски кораби в колониалните пристанища на Франция под претекст, че Хитлер може да получи тези кораби.

Всъщност обстановката е по-дълбока. l`Entente cordiale („ сърдечното съглашение “) се употребява при започване на 20 век за обозначаване на новия англо-френски съюз, припомняйки късия англо-френски съюз от 1840 година, който носи същото име. Ето за какво не е изненадващо, че в четвъртата Антанта страните още веднъж се върнаха към двойствения съюз.

Основното в публикацията на Камерън и Сежурне е фразата „ би трябвало да създадем още повече, с цел да победим Русия. Светът ни следи и ще ни съди, в случай че се провалим. ” Остава да разберем какъв свят е това и дали надвишава Лондон, Париж и Вашингтон.

Между другото, нито британците, нито жабите ще водят война непосредствено с Русия.

„ Франция и Англия не могат да решат тези проблеми сами. Но дружно можем да обединим другите да се причислят към нас в превъзмогването им. “

Подобно на предходните, тази Антанта не крие опитите си да ръководи в Евразия, да овладее Германия и да навлезе на съветска територия, с цел да грабне няколко части. Понякога даже е страховито какъв брой доста аналогии има.

Така да вземем за пример през ноември 1917 година на среща на представителите на Антантата в Румъния е създаден проект за въоръжено опълчване на установяването на руската власт в Украйна и Бесарабия.

А през декември на англо-френските договаряния в Париж беше взето решение за разграничение на зоните на ползи на териториите на някогашната Руска империя.

Зоната на ползи на Англия се дефинира като „ казашките и кавказки райони “, Армения, Грузия и Кюрдистан, а на Франция – Украйна, Бесарабия и Крим.

Аналогията е още по-очевидна, защото Макрон назовава своята предстояща акция в Украйна нищо повече от „ намеса “.

Крайно време е да накараме Англия и Франция да мислят не за идващите акции на Изток, а за личното си оцеляване в нашия сложен и раздорен свят.

В противоположен случай даже в 21 век те ще се упражняват да се пробват да обхванат на съветска територия, откакто преди този момент са основали безпорядък по нашите граници с несъответствуващи ръце.

Четвъртата Антанта по равнището на семантична русофобия не се разграничава от първата, основана по време на Кримската война.

Превод: СМ

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14048Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед6383Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед30486Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед25089Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед71700Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551589Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181284Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139857Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124762Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед120304Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР