По този начин трябва да бъде подобрена енергийната ефективност на

...
По този начин трябва да бъде подобрена енергийната ефективност на
Коментари Харесай

Ремонтират за близо 1 млн. лева Драматично-куклен театър „Иван Димов“ в Хасково

По този метод би трябвало да бъде усъвършенствана енергийната успеваемост на постройката

Община Хасково разгласи социална поръчка за ремонт и енергийно възобновяване Драматично-куклен спектакъл „ Иван Димов “. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи до 480 календарни дни . Максималната стойност на поръчката не може да надвишава: 845 310,09 лева без Данък добавена стойност.

Сградата е издигната в интервала 1924-1926 година . Основна реституция и реорганизация на културната инфраструктура, без използване на ограничения за енергийна успеваемост е осъществена през 2004 година от страна на Община Хасково, като притежател на постройката и целия парцел.

Сградата се състои от непълен под земята етаж и два надземни етажа и непълен таван . Театърът разполага с две зали: огромен салон за трагичен спектакъл с 290 места и камерна зала за куклен спектакъл със 110 места . Театърът разполага със складова база, ателиета, гардеробни и атрибут, офиси, коридори, кулоар, сцена и други Конструкцията на постройката е в положително положение.

Проектът планува осъществяване на пет енергоспестяващи ограничения , включително и съпътстващи ограничения за реализиране на клас на енергопотребление „ А “ и касаят само интериора на постройката, като тя резервира първичния си тип и размер.

Подмяна на дограма с PVC дограма с стъклопакет с „ К “ стъкло;
– Монтаж на външна и вътрешна топлоизолация. Топлинно уединяване на подова структура . Планира се полагане топлоизолация на тавана на подземното равнище в постройката с топлоизолационна система основана на изолационен материал XPS 0,08 m;
– Топлинно уединяване на покривна структура . Планира се замяна на покривната структура, с полагане на покривни термопанели от минерална вата с дебелина 10 см върху дървена конструкция;
Подмяна на котелна апаратура , замяна на съществуващи котли с работещи на природен газ и произвеждане на топла вода, монтаж на термопомпен елемент за обработка на вентилирания въздух към зала за гости, разпределителни тръбопроводи, отвесни щрангове, аншлуси и отоплителни тела в цялата постройка, газификация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР