По този начин той опроверга , че нямало почти никакъв

...
По този начин той опроверга , че нямало почти никакъв
Коментари Харесай

Адв. Йорданов: От прокуратурата ме просълзяват. Божков може да бъде разпитан, докато е в Дубай

По този метод той опроверга, че нямало съвсем никакъв метод предприемачът, укриващ се в Дубай, да бъде разпитан във връзка арестите на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

„ В Наказателно-процесуален кодекс написа „ разпит на очевидец, който не се намира в страната “. От прокуратурата ме просълзяват. Говорим за предпочитание на лицето, което би трябвало да бъде разпитано – да бъде разпитано. В тази връзка народът споделя, че който не желае да свърши работа, търси оправдания “, добави Йорданов.

От своя страна юрист Димитър Марковски също беше безапелационен, че няма законова спънка за разпита на Божков. По думите му в тази обстановка няма особена „ правна драма “.

„ Става въпрос за техника. Това, че няма съответен контракт за правна помощ и съдействие с Емирствата не значи, че пътят за разпит на Васил Божков е юридически заграден “, безапелационен е той.

Според Йорданов „ правната драма “ е в това, че прокуратурата не желае да работи: „ Имаме задоволително данни на база на сигнала на Божков. Могат да бъдат разпитани главните настоящи лица. Имаме преписка сред Борисов, Горанов и Божков. Тя може да е предмет на техническа експертиза. Това може да сътвори обща картина “.

Мнението на Марковски е сходно - изявите на Божков в медиите са мотив за започване на досъдебно произвеждане.

„ Не може да се позволява Европейската прокуратура да иззема функционалностите на българската прокуратура. Да не демонизираме цялата система, измежду тях има качествени адвокати “, безапелационен беше Димитър Марковски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР